základní část, 19. kolo
25.01.2015 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 2:2

V očekávaném utkání o horní polovinu tabulky nakonec vítěz znám nebyl a Groningen se s konkurenčním Utrechtem rozešel smírně po remíze 2:2. Utkání mělo vysoké tempo a vyložených šancí bylo k vidění opravdu hodně. Groningen v tomto duelu dvakrát vedl, ovšem soupeř v obou případech okamžitě odpověděl. Domácí celek je tak devátý s pětadvaceti body, Utrechtu patří jedenáctá pozice a má o bod méně než jeho nedělní protivník.

Poprvé zahrozili hosté už v 5. minutě. Na levé straně pronikl až do pokutového území Peterson, který zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Kaliho, ovšem ten tísněn protihráčem poslal balón mimo tři tyče. Po necelé čtvrthodině hry se zrodila podobná akce na druhé straně. Rusnák našel svou zpětnou přihrávkou z levé strany na penaltovém puntíku nikým nehlídaného Tjarrona Cheryho a ten zamířil příliš vysoko.

Stejný hráč ale tento okamžik napravil ve 32. minutě, když vstřelil vedoucí branku Groningenu. Postavil se k přímému volnému kopu z nějakých osmnácti metrů z pravé strany a poslal míč k bližší tyči, na který gólman Ruiter nedosáhl. Neuběhlo ale ani 60 sekund a Utrecht bleskově vyrovnal. Po rohovém kopu z pravé strany se míč odrazil k Edouardu Duplanovi a ten ho pohotově napálil přímo pod horní tyčku.

Pět minut před poločasovou přestávkou mohl hosty dostat do vedení Haller, nicméně jeho rána ze střední vzdálenosti minula levou tyč o pár decimetrů. Naopak zhruba pět minut po přestávce dokázal skórovat opět Groningen, tomu vrátil vedení tradiční ostrostřelec Michael de Leeuw. Po krásném centru z pravé strany si seběhl do pokutového území a nádherně umístěnou hlavičkou uklidil balón k bližší tyči.

Jenže ani tentokráte se domácí neradovali z vedení dlouho, o pět minut později bylo znovu vyrovnáno. V pokutovém území sice přišel o balón Leeuwin, nicméně ten se odrazil na hranici šestnáctky k Yassinu Ayoubovi a ten ho poslal přímo k levé tyči, gólman Padt už nestačil reagovat. Přesně v polovině druhého poločasu po přihrávce Duplana nepřekonal Peterson z úhlu brankáře Padta, na druhé straně po nahrávce Cherryho z levé strany od brankové čáry tečoval míč mimo tři tyče střídající Hoesen.

Utrecht promarnil obrovskou příležitost v 88. minutě. Po centru na zadní tyč nepřekonal Duplan zblízka Padta, z dorážky mířil jen do břevna Ayoub a následnou ránu Petersona odvrátil před bankovou čarou Kappelhof. Do poslední šance tohoto duelu se dostal ve druhé nastavené minutě Hoesen, který vypálil z otočky z osmnácti metrů, nicméně Ruiter vytáhl famózní zákrok a podržel svůj celek, skóre tohoto střetnutí se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele