základní část, 22. kolo
08.02.2015 16:45 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 2:4

Alkmaar si na své konto připsal své čtvrté vítězství za posledních pět zápasů a bodově se dotáhl už na třetí Feyenoord. Na půdě Groningenu ukázal hlavně pevnou vůli utkání zvrátit, podařilo se mu stáhnout dvoubrankové manko a nakonec se radoval ze tří bodů. Domácí naopak zaznamenali teprve svou druhou porážku za posledních 10 kol.

Hostující útočník Aron Jóhannsson, loni nejlepší střelec týmu, sice svou trefou rozhodl minulé klání v Ajaxu, jenže tentokráte nemohl do duelu zasáhnout, neboť ho trápil kotník. Jeho bolesti byly tak silné, že mu to nebylo umožněno. I bez něho však AZ dokázal Groningenu nasázet hned čtyři branky.

Jenže svěřenci Johna van den Broma nevstoupili do utkání úplně ideálně. Inkasovali dost smolným způsobem už po osmi minutách hry. Chery z přímého kopu svou střelou zeď neobstřelil, nicméně balón se odrazil od těla Berghuise a zapadl přesně pod břevno do protipohybu brankáře Alvarada.

Druhý gól Groningen přidal naopak osm minut před obrátkou. Kieftenbeldovu střelu gólman Alvarado neudržel v rukavicích a míč vyrazil pouze k tyči, kam si naběhl de Leeuw, a z blízkosti ho uklidil za brankovou čáru. Alkmaar se ale v tuhle chvíli nevzdal. A dost mu pomohla trefa Berghuise ze závěru půle.

Už předtím svými střelami zahrozili Hupperts nebo Henriksen, až nakonec Gudeljův přetažený pas z levé strany poslal do branky ve skluzu jeho spoluhráč, který tak částečně napravil svého vlastence z úvodu. Do druhého dějství nastoupil Alkmaar dost povzbuzeně. A dominanci začal potvrzovat od začátku.

Vyrovnání se hosté dočkali v 59. minutě. Mührena ještě dokázal z blízkosti zastavit brankář Padt, z následného rohového kopu ale již úřadoval Gouweleeuw. A nečekaný obrat přinesl svým přesným pokusem z malého vápna Henriksen. Domácí se na zvrat nezmohli, naopak čtvrtý zásah zařídil v 82. minutě znovu z vyložené pozice Henriksen.

Autor: Patrik Sandev / az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele