základní část, 19. kolo
24.01.2015 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Dordrecht - SBV Excelsior 1:0

Fotbalisté Dordrechtu se dočkali v 19. kole svého prvního tříbodového zisku v domácím prostředí a teprve v 10. domácím zápase dokázali zvítězit. Navíc přerušili svou sérii sedmnácti utkání bez výhry v nizozemské nejvyšší soutěži a nejtěsnější výhra 1:0 nad Excelsiorem je pro záchranářskou matematiku hodně důležitá. Dordrecht je s deseti body stále v Eredivisii poslední, ovšem na Bredu se dotáhl na rozdíl tří bodů.

Nováček soutěže je sice se čtyřmi získanými body před vlastními fanoušky suverénně nejhorším týmem v této bilanci, nicméně konečně dokázal své příznivce potěšit a může mu to pomoci do dalších utkání. SBV naopak nedokázalo navázat na minulý úspěšný vstup do nového roku po výhře 3:0 nad Heracles a v tabulce se nachází na třinácté pozici s dvaceti body. Utkání bylo podle očekávání velmi vyrovnané a příliš vyložených šanci k vidění nebylo.

Oba výběry se snažily pracovat velmi dobře hlavně v defenzívě. Nicméně už v 8. minutě se mohli hosté dostat do vedení zásluhou tradičního šutéra Toma van Weerta, ovšem po krásné přihrávce za obranu zaváhal a skvěle vyběhnuvší Kurto jeho střelu zblízka dokázal zlikvidovat. Postupem času začali hrozit také domácí a první větší příležitost si vypracovali po necelé půl hodině hry po centru Limy na levou stranu pokutového území.

O tvrdý střelecký pokus se postaral z voleje Mart Lieder a pořádně vyprášil rukavice gólmana Coutinha, který dokázal jeho ránu zneškodnit. Až do konce úvodního dějství se nic dalšího nepřihodilo, oba týmy excelovaly v obranné hře a další větší možnost tak byla k vidění až těsně po hodině hry. Po dlouhém pasu si efektivně zpracoval míč van Weert, obtočil se kolem protihráče a vypálil z dvaceti metrů po zemi těsně vedle pravé tyče.

Rozhodující moment utkání byl k vidění v 64. minutě. Po dlouhém nákopu před pokutové území svedl Lieder souboj s dvěma protihráči rameno na rameno a nakonec se ocitl zcela sám před Coutinhem, kterého pokořil mířenou střelou ke vzdálenější tyči - 1:0. Excelsior se snažil s výsledkem něco udělat, ale v ofenzívě byl naprosto bezzubý a nabuzený soupeř mu už nedovolil vůbec nic.

Autor: Viktor Sandev / espnfc.com, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele