základní část, 12. kolo
09.11.2014 14:30 CET
0 : 4
(0:4)

Reportáž

FC Dordrecht - FC Twente 0:4

Fotbalisté Twente potvrdili svou zlepšenou formu z minulé doby a tentokráte naprosto hladce zvítězili na půdě posledního Dordrechtu v poměru 4:0. O své výhře rozhodli dokonce po pětadvaceti minutách hry, kdy vsítili hned tři branky a následně byl vyloučen domácí Ilias Haddad, poté hosty už tedy čekala lehká práce. Twente se tak s jedenadvaceti body prozatím posunulo na třetí místo tabulky, nováček soutěže je stále poslední s pouhými pěti body.

Hosté se dostali do vedení již po necelých deseti minutách hry zásluhou Hakima Ziyecha. Po nepřesné zpětné hlavičce směrem k domácímu gólmanovi se Ziyech dostal k balónu na hranici vápna a jen takovou lehkou tečí ho usměrnil ke vzdálenější tyči. V táboře hostí bylo ještě veseleji krátce po úvodní dvacetiminutovce a opět byla příčinou obrovská hrubka v domácí defenzívě, když po rohovém kopu Ziyecha podskočil balón gólman Kurto.

Míč se následně odrazil od jednoho z domácích hráčů nešťastně na nohu Andrease Bjellanda a ten z hranice brankového území pohodlně uklidil míč do sítě. Neuběhlo ani pět minut a k vidění byl třetí smolný moment pro domácí celek, když si po dlouhém nákopu do pokutového území a následné nahrávce na hranici brankového území sklepl míč do vlastní sítě Funso Ojo. Jeho padáček zapadl do horního růžku do protipohybu gólmana Kurta.

A do čtveřice všeho dobrého přišlo vyloučení Haddada ve 26. minutě, který ve vyložené brankové příležitosti fauloval Castaignose a po přímé červené kartě se pakoval předčasně do sprch. Hosté završili svůj gólový účet utkání na konci prvního poločasu ve 44. minutě, kdy díky aktivnímu napadání získal míč Youness Mokhtar, poté ustál i souboj na hranici pokutového území a balón z dvanácti metrů usměrnil k bližší tyči mimo dosah Kurta.

Po změně stran tlak hostů evidentně opadl a k vidění nebylo ani mnoho vyložených příležitostí. Do jedné z nich se dostal Schilder, který po přihrávce Castaignose od brankové čáry ranou z první hostující svatyni přestřelil. Necelých dvacet minut před koncem zahrozil také Dordrecht, nicméně hlavičku Liedera dokázal dobře zachytit gólman Marsman. V poslední velké možnosti duelu se ocitl Corona zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenže své samostatné sólo zakončil lobem těsně vedle, výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele