základní část, 32. kolo
26.04.2015 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Dordrecht - Cambuur Leeuwarden 0:0

Fotbalisté Dordrechtu se rozešli smírně s konkurenčním Cambuurem a získali do tabulky bod, který pro ně v podstatě už nic neznamená. V tuto chvíli mají na kontě sedmnáct bodů a dvě kola před koncem ztrácejí na předposlední Go Ahead devět bodů. Cambuur po bezbrankovém nerozhodném výsledku zůstává na deváté pozici s jednačtyřiceti body. Oba celky hrály od samého začátku velmi opatrně a mnoho ofenzivních akcí k vidění nebylo.

V úvodním dějství měli mírně navrch hosté z Dordrechtu a do vedení se mohli dostat už po pěti minutách hry. Po pasu z pravé strany se k hlavičce dostal Haddad, jenže gólman Kurto předvedl skvělý zákrok. Až do konce prvního poločasu se povětšinou hrálo ve středu hřiště, nadějné akce končily předčasně po nepřesné rozehrávce. Necelých pět minut po změně stran zahrozil Cambuur podruhé v tomto střetnutí.

Rohový kop dokázala defenzíva Dordrechtu odvrátit, na hranici pokutového území se dostal ke střele Rosheuvel a zamířil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Domácí poprvé zahrozili až v 51. minutě, kdy předvedl hezkou individuální akci Pisas a zpoza obránce vypálil ke vzdálenější tyči, gólman Nienhuis pohotovým zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Po necelé hodině hry mohl Cambuur poslat do vedení střídající Barto.

Ten pobyl na hřišti necelou minutu a krásně prošel nekoncentrovanou obranou soupeře, avšak následně selhal v tváří tvář proti Kurtovi. S přibývajícím časem se snažili více útočit hosté, nicméně do poslední velké možnosti tohoto duelu se dostal domácí Korte. Ten se obtočil kolem svého strážce a vystřelil z deseti metrů, nicméně jeho pokus dokázal Nienhuis vyrazit na další roh.

V nastaveném čase ještě zahrál rukou v pokutovém území van Haaren, nicméně rozhodčí pokutový kop neodpískal a diváci se tak branky nedočkali. V příštím kole zavítá Dordrecht na půdu silného Twente, Leeuwarden bude bojovat na půdě druhého Ajaxu a rozhodně se pokusí překvapit.

Autor: Viktor Sandev / cambuur.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele