základní část, 1. kolo
09.08.2014 19:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - FC Twente 1:1

Fotbalisté Cambuuru měli nadosah vítězství ve svém prvním zápase v novém ročníku proti favorizovanému Twente a přišli o něj až dvě minuty před koncem. I tak se dá považovat jeden získaný bod za slušný vstup do soutěže a určitě budou chtít v nastoleném tempu pokračovat. V celém utkání příliš zajímavých příležitostí k vidění nebylo a rozhodně se nedá říct, že by hosté svého soupeře přehrávali.

Jediným střelcem Cambuuru se stal po necelé čtvrthodině hry slovenský krajánek Albert Rusnák, který do týmu přišel na hostování z Manchesteru City. Ten dokázal skórovat z přímého volného kopu z nějakých osmnácti metrů, když krásnou kroucenou ranou trefil přesně místo u levé tyčky. Cambuur byl více aktivní i v následujících minutách a soupeři téměř nepůjčoval balón.

Po půl hodině hry se Enschede dostalo do první vážnější šance, ovšem Youness Mokhtar z dobré pozice mířil hlavou mimo tři tyče. Cambuur v úvodním poločase více držel balón, ovšem celkově se diváci nijak krásnou hrou rozhodně bavit nemohli. Po změně stran se obrázek hry nijak výrazně nezměnil. Do první příležitosti se probojoval Bakker po centru Drosteho, ale prostor tří tyčí Marsmanovy branky netrefil.

Po necelé hodině hry zahrozil na druhé straně Castaignos, ale se svou střelu nenaložil nikterak dobře. O pár minut později na druhé straně hlavičkoval Hemmen taktéž mimo po milimetrovém pasu aktivního Rusnáka. Definitivně rozhodnuto mohlo být necelou čtvrthodinu před koncem utkání, kdy po dalším centru Rusnáka znovu hlavičkoval Hemmen a tentokráte se zaskvěl výborným zákrokem gólman Marsman.

Rusnák se ihned na to pokusil obstřelit brankáře Marsmana pohotovou přízemní střelou, ovšem i tentokráte dokázal strážce Twente zachránit svůj tým. Twente srovnalo z ničeho nic v 88. minutě, kdy Mokhtar proběhl do středu hřiště a střelou z dvaceti metrů pokořil brankáře Nienhuise, který nebyl schopen na teč jednoho ze svých spoluhráčů reagovat a bylo tedy vyrovnáno, houževnatí domácí se již na odpověď nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Twente to udrží

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele