základní část, 10. kolo
25.10.2014 19:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 2:2

Fotbalisté Alkmaaru nakonec dokázali v domácím prostředí zachránit alespoň bod proti konkurenčnímu Groningenu, i když krátce po změně stran prohrávali již o dvě branky. Před zápasem sice určitě chtěli získat všechny tři body, ovšem hosté předvedli dobrý výkon a minimálně bod si opravdu zasloužili. AZ je tak v tabulce na desátém místě se čtrnácti body a jejich sobotní konkurent má stejný počet bodů, kvůli horšímu skóre je jedenáctý.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a už ve druhé minutě se mohli dostat do vedení, když se před brankou zjevil Rosheuvel a v jasné pozici míč netrefil. Naopak Groningen dokázal skórovat ze své první vážnější možnosti už v 10. minutě. Po rohovém kopu z levé strany nejvýše vyskočil Michael de Leeuw a hlavou z deseti metrů zamířil přímo do levého horního rohu. Poté se hrálo dlouhou dobu bez šancí, Alkmaar měl míč častěji ve své moci.

Vyrovnat mohl zhruba pět minut před koncem, ale Elm po zmatku v hostující obraně minul levou tyč asi o metr. Ihned po změně stran proměnili hosté svou druhou vážnější možnost v branku a vypadalo to pro ně hodně nadějně. Výborně to udělal Antonia na pravé straně a dostal se až do pokutového území, kde vyslal přízemní přihrávku na zadní tyč a tam nabíhající Danny Hoesen uklidil míč do prázdné branky.

Nicméně domácí se dostali zpět do hry o bodový zisk po necelé hodině hry. Botteghin zahrál v pokutovém území rukou a obdržel žlutou kartu, k zahrání pokutového kopu se postavil Nemanja Gudelj. Ten sice trefil jen levou tyč, ovšem Tjaronn Chery ve snaze odkopnout míč do bezpečí zamířil ve skluzu do vlastní sítě.

Hosté se v dalších minutách statečně bránili a necelou čtvrthodinu před koncem mohl definitivně rozhodnout de Leeuw. Ten se dostal k nadějnému hlavičkovému pokusu zblízka, jenže trestuhodně zamířil nad branku Rocheta. A tak na druhé straně přišel trest v 83. minutě v podobě vyrovnávací branky.

Gudelj se postavil k zahrání standardní situace z pravé strany z dvaceti metrů a zamířil přesně do levé šibenice, gólman Padt se pouze proletěl vzduchem. Ve zbývajícím průběhu už ani jeden celek nechtěl riskovat a spoléhal především na dobrou defenzívu, až do závěrečného hvizdu tak nebyla k vidění žádná gólová šance. Groningen se pokusí další body vybojovat v domácím prostředí proti Bredě, Alkmaar doma přivítá Excelsior.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele