základní část, 21. kolo
04.02.2015 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ADO Den Haag - FC Twente 2:0

Fotbalisté Den Haagu bojují v letošním ročníku pouze o záchranu, ovšem nyní dokázali v domácím prostředí překvapit silné Twente a po velmi dobré práci v defenzívě ho porazili po výsledku 2:0. Domácí celek tak poprvé v novém roce zvítězil a se ziskem dvaceti bodů poskočil na průběžné čtrnácté místo. Naopak hosté z Enschede ztratili velmi cenné body v boji o nejvyšší příčky, v tuto chvíli jsou stále na šesté pozici se čtyřiatřiceti body.

Den Haag se dostal do vedení z ničeho nic už po necelé čtvrthodině hry. Po nedůrazné přihrávce vyhrál souboj s bránícím protihráčem Oleksandr Jakovenko a zamířil si to sám směrem k hostující svatyni. Poté měl dostatek času na zakončení a po zemi poslal balón podél gólmana Stevense. Twente bylo v prvním poločase naprosto neviditelné, nedokázalo se dostat do jediné vážnější příležitosti a pět minut před přestávkou mohlo inkasovat podruhé.

Mike van Duinen se po rychlém protiútoku ocitl v pokutovém území a vypálil z ostrého úhlu, jeho střela mířila těsně vedle pravé tyče. Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, Twente se stále nemohlo dostat do zakončení a svou největší příležitost promarnilo v polovině druhého poločasu. Po rohovém kopu z pravé strany se míč odrazil od hlavy Castaignose, ovšem mezi tři tyče se o pár decimetrů nevešel.

Postupem času Twente stále více otevíralo okénka ve své defenzívě, navíc v útoku bylo až do samotného závěru naprosto bezzubé. Domácí pojistili své vítězství v první nastavené minutě, když dokázali proměnit pokutový kop. Po přihrávce do pokutového území byl přistrčen Roland Alberg a sám se postavil k zahrání pokutového kopu, který střelou do levého horního rohu do protipohybu gólmana Stevense s přehledem proměnil.

Twente se v příštím kole pokusí napravit reputaci doma proti Excelsioru a v souboji s dalším zachraňujícím se celkem opět bude plnit úlohu favorita, Den Haag bude bojovat o důležité body na půdě posledního Dordrechtu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sotuen

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele