základní část, 13. kolo
09.11.2013 18:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Roda JC - Go Ahead Eagles 1:4

Hráči Deventeru překvapivě porazili Rodu Kerkrade na jejím stadionu 4:1. Domácím tak skončila šestizápasová série bez porážky, Go Ahead Eagles naopak odčinili pětigólový příděl, který dostali v posledním kole od NAC.

Zápas se pro Kerkradské vyvíjel od začátku jako noční můra. Hned první útok hostí totiž skončil gólem. V deváté minutě se k balónu na hranici pokutového území Rody dostal Jarchinio Antonia. Ten natáhl ke krásné střele, která přesně zapadla ke vzdálenější tyči - 0:1! Aby toho nebylo málo, stejný hráč si o pouhé dvě minuty později naskočil na Houtkoopův centr z levé strany a hlavou se štěstím dostal míč za brankovou čáru - 0:2!

Domácí byli z vývoje utkání viditelně opaření a z územní převahy dlouho nedokázali nic kloudného vymyslet. Po půlhodině hry se však do dvou vyložených šancí dostal domácí Mitchell Donald. Nejprve sice mířil těsně mimo branku Eloye Rooma, ale z další šance se už nemýlil. Po centru Dijkhuizena si Donald počínal na zadní tyči nekompromisně a snížil stav utkání na 1:2!

Domácím nicméně naděje na vyrovnání příliš dlouho nevydržela. Rychlý brejk ve 34. minutě rozjel střelec prvních dvou branek Antonia, ideálně našel na levé straně nabíhajícího Xandera Houtkoopa a ten nekompromisně propálil Filipa Kurta - 1:3! V závěru poločasu mohl ještě zkompletovat hattrick Antonia, ale za už překonaného Kurta zaskočila na brankové čáře hned trojice obránců Rody.

Druhý poločas poznamenalo už ve 48. minutě vyloučení Arda van Peppena, jenž zbytečně ostře fauloval na polovině hřiště a oslabil svůj tým na dalších čtyřicet minut hry. Možný obrat v utkání navíc hned o sedm minut později zmařili čtvrtým gólem Go Ahead Eagles. Na Houtkoopův centr z levé strany si nejlépe naběhl Erik Falkenburg a poslal své mužstvo do tříbrankového vedení - 1:4!

Ve zbytku utkání se Roda už prakticky na nic nevzmohla a frustrovaní hráči se projevovali spíše ostrými zákroky jako v 69. minutě Frank Demouge, jenž měl asi za svůj hrubý faul u postranní čáry dostat spíše červenou místo žluté karty. Od 85. minuty tak diváci houfně opouštěli tribuny a domácí už jen čekali na poslední hvizd rozhodčího. Deventerští tak překvapivě zvítězili 4:1 a s jedním zápasem k dobru šplhají do střední části tabulky.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele