základní část, 16. kolo
07.12.2013 19:45 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

RKC Waalwijk - Cambuur Leeuwarden 2:2

Boj o záchranu nakonec svého vítěze neměl, diváci se ale rozhodně nemohli nudit a vyložených příležitostí bylo k vidění opravdu hodně. Remíza je vzhledem k šancím na obou stranách spravedlivá, nicméně hosté z Cambuuru co se týče průběhu určitě mysleli na víc. RKC se prozatím posunulo se čtrnácti body na šestnácté místo o skóre před Den Haag, Cambuur má na kontě stále o dva body více a nachází se na čtrnácté pozici.

V úvodní desetiminutovce to ale v žádném případě nevypadalo na velkou přestřelku a oba týmy chybovaly v rozehrávce, nedařilo se jim ani směrem dopředu. Do první šance se dostali hosté, konkrétně Michael Hemmen, který později vsítil obě branky svého týmu.Ve 13. minutě dostal krásnou přihrávku na levou stranu a střelou na vzdálenější tyč minul branku zhruba o půl metrů. Domácí trestali o tři minuty později po velmi podobné situaci.

Van Hoevelen uvolnil krásným obloučkem Roberta Brabera a ten zblízka zamířil přesně na zadní tyč, Nienhuis byl bez šance na úspěch. První poločas ovlivnily hned dvě situace. Nejprve musel ze hřiště odejít zraněný Castelen, který byl do té doby nejaktivnějším mužem RKC. Ve 34. minutě se Cambuur prosadil po rohovém kopu. Z pravé strany odcentroval na bližší tyč Ritzmaier a Hemmen usměrnil míč milimetrově na bližší tyč.

Ihned po rozehrání musel opustit hřiště také Sno a záhy přišla druhá branka hostů. Podruhé se prosadil Hemmen, který využil krásného centru Drosteho z levé strany. Zpracoval si balón a z první ho poslal k pravé tyči, český gólman Šeda byl bez šance. Ten odstoupil po prvním poločase a v tu chvíli měli domácí vyčerpány všechny možnosti střídání. Po změně stran se snažil Waalwijk vyrovnat a povedlo se mu to už v 54. minutě.

Po pasu Van Hoevelena vystřelil z hranice pokutového území Braber a obětavým zákrokem se snažil střele zabránit El Makrini, nicméně zahrál jasně rukou a sudí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil do protipohybu gólmana Nienhuise přesnou ranou k tyči Sander Duits. Waalwijk mohl dostat do vedení Schet, ve skluzu si ovšem nepřišel na fantastického Nienhuise a balón nakonec skončil o pár centimetrů mimo.

Ihned na to mohl na druhé straně rozhodnout Hemmen a vsítit tak svůj hattrick, jenže hlavičkoval z úhlu a brankář van Dijk dokázal pohotově zasáhnout. Zhruba deset minut před koncem vypálil tvrdě Beauguel na hostujícího strážce, který jednoruč vyrazil na rohový kop. Poslední velkou možnost spálil Ritzmaier, tentokráte byl proti van Dijk. Pět minut před koncem musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch Schet, který atakoval šlapákem El Makriniho. Waalwijk se v závěru už jen bránil a nakonec mu to stačilo.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele