základní část, 5. kolo
01.09.2013 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Utrecht 1:1

Po čtyřech výhrách v řadě zaznamenalo vedoucí Zwolle svou první ztrátu. Na domácí půdě s Utrechtem pouze remizovalo 1:1. Zase tolik mrzet to ale Jansovu družinu nemusí, poněvadž i nadále si před druhým PSV hlídá svůj dvoubodový náskok.

První poločas dnes sice žádnou branku nepřinesl, i přesto se ale hrál vcelku pohledný fotbal. O poznání aktivnějším celkem na hřišti bylo domácí Zwolle, hnáno kupředu výbornými fanoušky, kteří hned od samotného úvodu vytvořili úžasnou atmosféru.

Poprvé každopádně PEC zahrozil až v průběhu 39. minuty, kdy si Fred Benson navedl míč do výborné palebné pozice, k zakončení se už ovšem nedostal, včas totiž zasáhl stoper Derijck a pohotovým skluzem mu odkopl míč od kopaček. Zakrátko si pak připsal velmi důležitý zákrok gólman Verhoeven, jenž byl přinucen likvidovat nebezpečnou Van der Werffovu střelu z přímého kopu.

Po pouhých pěti minutách druhé půle přišla pro domácí hodně studená sprcha. Toornstra rozehrál přímý kop, na jeho centr si naskočil Willem Janssen a hlavou uklidil míč do brány - 0:1. Zwolle pochopitelně chtělo na nepříznivý stav co nejrychleji zareagovat, proti výborně bránícímu Utrechtu se ovšem prosazovalo jen hodně ztěžka.

Výrazné oživení do hry přinesl až Stefan Nijland, který se v 74. minutě postaral o zasloužené vyrovnání, když s notnou dávkou štěstí procedil míč za Verhoevenova záda pro Drostově přihrávce ze strany - 1:1. V závěru utkání mohl Nijland dokonce rozhodnout, ovšem tentokrát Verhoeven stál na správném místě a jeho technickou ránu do horního rohu brány vyrazil.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
hradec

PEC Zwolle 2:0 FC Utrecht

Nedávno založený klub PEC Zwolle (1990) si vede extrémně výborně a po nedávném znovunavrácení do Eredivisie má stoprocentní bilanci. Navíc všichni aspiranti na boj o titul včera ztratili body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele