základní část, 4. kolo
24.08.2013 18:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - RKC Waalwijk 2:2

Po třech vysokých porážkách v řadě slaví Nijmegen zisk prvního bodu. S Waalwijkem remizoval 2:2.

První poločas byl dnes jednoznačně v režii domácího Nijmegenu, který pod vedením dvojice De Groot, Brookhuis působil jako vyměněný. Svou první příležitost si ale každopádně vypracoval až po více jak dvaceti minutách hry, kdy se Soren Rieks prokličkoval do ideální střelecké pozice a zhruba z dvaceti metrů zaměstnal Šedu nebezpečnou střelou pod břevno. Český gólman balón vyškrábl na roh.

Do vedení šel NEC v 23. minutě. Po nešetrném zákroku Van Mosselvelda nařídil rozhodčí Kamphuis penaltu, kterou s přehledem proměnil útočník Michael Higdon - 1:0. Waalwijk to následně zkoušel především z dálky, ale pokus Jungschlägera skončil vedle, střelu Duitse pro změnu kryl Johnsson.

V průběhu 37. minuty hostům opět pořádně zavařil Frank van Mosselveld, jenž se dopustil dalšího faulu uvnitř vlastní šestnáctky, a ani v tomto případě Higdon nabídnutou příležitostí nepohrdl - 2:0. Těsně před přestávkou mohl snížit aktivní Sander Duits, ovšem Johnsson jeho střelu z přímého kopu excelentně vyrazil alespoň na tyčku.

Po změně stran se hra výrazně uklidnila. Vše změnila až 62. minuta, kdy Conboy podrazil pronikajícího Joachima a rozhodčí Kamphuis bez rozpaků ukázal už potřetí v utkání na penaltový puntík. K míči se postavil Sander Duits a s ledovým klidem pokutový kop proměnil - 2:1.

Snížení hosty pochopitelně nakoplo a za dalších sedm minut byl stav již nerozhodný. Van Weert vyslal nádherný centr do domácího vápna, k hlavičce se probojoval útočník Aurélian Joachim, který míč umístil nechytatelně do horního rohu brány - 2:2. V závěru si oba celky vypracovaly několik slibných příležitostí, další branka už ale každopádně nepadla.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele