základní část, 25. kolo
22.02.2014 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Rozjeté PSV veze z Nijmegenu výhru 2:0

Eindhoven přidal další zářez na pažbu. Už čtvrtý v pořadí. Bojovný Nijmegen přehrál po velmi dobrém výkonu 2:0.

Už od počátečních minut bylo patrné, že domácí celek favorizovanému PSV nic nedaruje a půjde mu po krku. I přes vydatnou aktivitu Nijmegenu ale byli v úvodním dějství mnohem nebezpečnější hosté.

Jejich první šance přišla už po sedmi minutách hry, kdy pálil nepřesně Willems. Zanedlouho zahrozil také Depay, s jehož střelou na vzdálenější tyč měl Johnsson obrovské potíže. Nelehkou situaci ale nakonec zvládl a konečky prstů vyškrábl míč na rohový kop. Eindhovenský útočník hrozil i nadále. Nejprve však mířil pár čísel nad, hned vzápětí pak poslal svou tvrdou ránu přesně do náruče Johnssona.

Pět minut před přestávkou přišel nejspornější moment celého duelu. Jeffrey Bruma očividně stáhl k zemi uvnitř vlastního pokutového území útočníka Higdona, přesto rozhodčí Kuipers nechal pokračovat ve hře.

Také po obrátce se pokračovalo ve vynikajícím tempu, což vedlo k mnoha gólovým příležitostem na obou stranách. PSV to zkoušelo především z dálky, avšak pokaždé zasáhl jistý Johnsson; hráči Nijmegenu pro změnu nemířili ani jednou přesně. Úvodní gól tak nakonec padl až v 58. minutě, kdy Schaars potáhl míč z vlastní poloviny k šestnáctce Nijmegenu, tam jej předal Bryanu Ruizovi, jenž střelou na bližší tyči překvapil marně se natahujícího Johnssona.

Po vstřelené brance tempo hry přeci jen uvadlo. Především aktivita a nadšení domácí party zcela zmizelo, což pochopitelně hrálo do karet Eindhovenu, jenž měl hru pevně pod svou kontrolou. Osm minut před koncem řádné hrací doby pak definitivně rozhodl o svém vítězství: krásnou ranou z dálky se prosadil Memphis Depay.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele