základní část, 2. kolo
10.08.2013 18:45 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Heracles Almelo - PEC Zwolle 1:3

Ve Zwolle musí být se vstupem do letošního ročníku nadmíru spokojeni. Po senzačním skalpu rotterdamského Feyenoordu si dnes PEC vyšlápl také na Heracles, který přehrál v poměru 3:1.

Zwolle prožilo vynikající vstup do utkání. Jesper Drost se už po pár vteřinách hry prosmýkl po pravé straně až do šestnáctky Heraclesu, našel si ideální místo pro zakončení a pozemní střelou z úhlu překonal Pasveera - 0:1.

Heracles se poprvé blízko vyrovnání ocitl v desáté minutě, kdy Amoah nepříjemně vypálil z hranice vápna a gólman Begois měl co dělat, aby jeho štiplavý projektil vyrazil alespoň před sebe. Namísto srovnání nakonec přišel druhý gól Zwolle. Hosté podnikli rychlý protiútok, Mokhtar výborně podržel míč, přihrál jej dobíhajícímu Mokotjovi, jenž dostal od obrany Heraclesu neuvěřitelně mnoho prostoru, čehož také patřičně využil, a technickou střelou si vychutnal bezmocného Pasveera - 0:2.

Heraclieden dokázali v prvním poločase dostat hosty mnohokrát pod nepříjemný tlak, kontaktní trefy se ale dočkali až těsně před přestávkou. Po skrumáži před bránou Begoise vypálil tvrdě Milano Koenders a nešťastník Maikel van der Werff si míč srazil do vlastní sítě - 1:2.

Po obrátce to pochopitelně Heracles i nadále zkoušel ze všech možných pozic, ovšem znovu bez valnějšího úspěchu. Pořádně pak domácím fanouškům zatrnulo v 53. minutě, kdy Benson využil Klichovy přihrávky a za pomoci levé tyčky propasíroval míč do Pasveerovy brány. Veškeré vzrušení ale bylo nakonec úplně zbytečné, poněvadž gól nemohl být uznán pro těsný ofsajd.

Po hodině hry zahrozil pro změnu domácí Vujičević, který napřáhl z velké dálky a nepříjemnou skákavou střelou nadělal Begoisovi velké problémy.

Odpor domácího celku mohlo Zwolle definitivně zlomit šest minut před koncem, kdy rozhodčí Janssena nařídil po faulu na Fernandeze penaltu. Její exekuce se ujal Polák Klich, avšak neuspěl a naděje Heraclesu tak stále žila.

V nastaveném čase hosté přeci jen udeřili potřetí. Domácí obrana si vybrala další ze svých slabších chvilek, do samostatného úniku pustila Guyona Fernandeze, jenž se obešel vyběhnuvšího Pasveera a zakončil do prázdné brány - 1:3.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele