základní část, 27. kolo
09.03.2014 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Go Ahead Eagles - FC Twente 1:0

Fotbalisté Twente nedokázali ani v dalším duelu přerušit svou mizernou formu, když nyní prohráli na půdě nováčka z Go Ahead Eagles 0:1. Takto se propadli na třetí místo Eredivisie a jejich náskok na páté PSV se smrskl na pouhé dva body. Proti svému nedělnímu protivníkovi přitom nepředvedli špatný výkon, jen se nedokázali gólově prosadit. Tým z Deventeru se naopak oddálil sestupovým příčkám a posunul se na dvanácté místo s jednatřiceti body.

Domácí se mohli dostat do vedení po necelé čtvrthodině hry, ovšem Falkenburg po krásné kolmici za obranu nedokázal zblízka překonat gólmana Marsmana. Po dvaceti minutách hry zahrozil na druhé straně Castaignos a po chybě van der Lindena v rozehrávce zhruba o metr minul branku gólmana Andersona. Domácí udeřili ve 34. minutě, kdy jediný gól utkání vsítil Jarchino Antonia, který to udělal opravdu s grácií.

Po chybě Gutiérreze a následné přihrávce Falkenburga se dostal do velmi ostrého úhlu a chytrou střelou nakonec překonal brankáře Marsmana. Pět minut před přestávkou mohli domácí zvýšit svůj náskok, po Houtkoopově centru hlavičkoval Falkenburg těsně nad branku. Po změně stran Twente zvýšilo svůj tlak a po hodině hry mohlo vyrovnat, ovšem po přízemním centru nedosáhl o centimetry na balón Promes s Castaignosem.

Postupem času se hosté nemohli dostat do výrazného tlaku a všechny nebezpečné centry odvracela domácí obrana, navíc favorizovanému Twente nevycházela ani přízemní kombinace. Poslední šanci na vyrovnání hosté propásli v poslední minutě zápasu. Po dalším pasu z pravé strany se do velmi solidní pozice probojoval Castaignos, jenže z voleje o pár centimetrů minul branku a držel se pouze za hlavu.

Twente se pokusí napravit svou situaci v příštím kole v domácím prostředí proti rozjetému Cambuuru, Go Ahead se popere o důležité body na půdě konkurenčního Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele