základní část, 24. kolo
15.02.2014 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - SBV Vitesse 2:0

Twente si před svými fanoušky poradilo s Vitesse 2:0 a potvrdilo druhou příčku v tabulce. V dresu domácích řádili hlavně Castaignos a Tadič, kteří si oba připsali po jedné vstřelené brance. Hosté dohrávali o deseti a po nevydařeném výkonu si připsali už pátý zápas bez vítězství.

Podle očekávání se od úvodních minut hrálo vyrovnané utkání. Nebezpečnější však byli domácí, kteří si vytvořili více brankových příležitostí. Ve 13. minutě mohl potrestat hrubku v obraně Vitesse Castaignos, jeho ránu ale skvěle zblokoval brankář Velthuizen, jenž dokázal zkrotit i odražený míč směřující do branky. Následně pálil v dobré pozici Tadič, jenže rána srbského útočníka šla těsně vedle.

Diváci sledovali rychlý běhavý fotbal a s postupujícím časem přibývalo i šancí. Největší hrozbou pro Vitesse byl jednoznačně Castaignos, na nějž směřovala většina centrů. Jednadvacetiletý útočník byl blízko gólu na konci první půlhodiny, forvarda Twente ale opět vychytal skvělý Velthuizen a stejně dopadl i Castaignosův únik v 36. minutě. První vážná akce hostů přišla hned minutu na to, když zkusil štěstí Vejinovič, jeho rána ze střední vzdálenosti šla ale těsně mimo Marsmanovy branky.

Po změně stran už ale Castaignos našel recept na zdánlivě nepřekonatelného Velthuizena. V 55. minutě vysunul Bjelland dobrou přihrávkou Castaignose a tentokrát se už nejlepší střelec domácích nemýlil a krásně obstřelil vyběhnutého gólmana Vitesse - 1:0! Twente se ujalo vedení zaslouženě a jen o pár minut později akcie domácího celku stouply ještě výše. V 60. minutě si totiž Patrick van Arnholt nebezpečně vyšlápl na Tadiče a uviděl rovnou červenou kartu. Vitesse tak poslední půlhodinu odehrálo o jednoho muže v poli méně.

Další kontroverzní moment přišel v 63. minutě, když domácí Martina povalil ve vápně Piazóna, jasnou penaltu ale rozhodčí Vink nepískl. Oslabený Arnhem pak už nebyl pro Twente příliš složitým soupeřem a domácí tak bez problému kontrolovali hru. Uklidňující gól pro Twentě přišel v 78. minutě. Domácí nastartovali rychlý protiútok, na jehož konci byla skvělá přihrávka Castaignose a po ní krásný lob Dušana Tadiče - 2:0! Obdržená branka definitivně zlomila odpor Arnhemských a Twente si už výsledek pohlídalo. Vitesse tak prodloužilo svou výsledkovou mizérii, a pokud zítra Ajax uspěje, bude Boszův tým ztrácet na první místo už osm bodů. Twente se naopak aktuálně posunulo jen o bod za obhájce titulu a zůstává stále ve hře o vedoucí pozici.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vitesse se teď trápí a Twente by je před sebe nemělo pustit. Za mě 1

Reagovat
smazaný uživatel

za me prestrelenej kurz na vitesse kteremu sedi role outsidera vic nez favorita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele