základní část, 34. kolo
03.05.2014 18:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

FC Twente - PEC Zwolle 2:2

Fotbalisté Twente se na závěr nizozemské Eredivisie utkali s vítězem národního poháru ze Zwolle a rozešli se tak s ním smírně po remíze 2:2. V konečném účtování to pro ně nic neznamená, už po minulém kole měli jistotu třetího místa a tedy účasti v Evropské lize v příštím ročníku. Do této pohárové soutěže se podívá také Zwolle díky výhře v domácím poháru, v lize nakonec skončilo na jedenácté příčce se čtyřiceti body.

V úvodní dvacetiminutovce se hrálo velmi opatrně, ovšem ihned na to se dostalo Twente do vedení a od této chvíle byla k vidění jedna velké příležitost za druhou. Ve 21. minutě poslal domácí výběr do vedení Kyle Ebecilio, který využil chyby hostujícího výběru. Broerse totiž odehrál míč přímo na kopačku domácího hráče, který přes shluk nohou nevypálil příliš tvrdě. Brankář Boer nic neviděl a skočil k levé tyči, míč tak snadno doputoval do branky.

O šest minut později bylo srovnáno, kdy po špatné zpětné hlavičce Schildera převzal balón Athanasios Karagounis, zpracoval si ho na prsou a ranou z voleje přesně k tyči nedal brankáři Marsmanovi žádnou šanci na úspěch. Neuběhlo ani 60 sekund a skórovat dokázal tradiční šutér Dušan Tadič. Ten se dostal k odražené střele v pokutovém území a zblízka překonal nic netušícího Boera - 2:1.

Ihned na to mohl přidat třetí gól Twente Castaignos, který zkusil svým lobem překvapit Boera. Ten se ale nenechal nachytat a ještě se včas vrátil. Stejný hráč se po hrubce Mokotja neprosadil ani ve 31. minutě zblízka proti brankáři Zwolle. Do konce úvodního dějství ještě jednou zahrozili hosté, kdy po přízemním centru Saymaka chyběl Fernandezovi krok k zakončení do prázdné branky, dvě minuty před pauzou nedokázal Promes hlavou zblízka vyzrát na Boera.

Ihned po změně stran se podruhé v duelu mohl trefit Ebecilio, který z bezprostřední blízkosti branku Zwolle přestřelil. Mezi 55. - 60. minutou se zrodila pasáž, která musel diváky rozhodně bavit. Nejprve Broerse jen o centimetry minul horní roh Marsmanovy branky, poté na druhé straně dvakrát těsně mimo pálil Promes a přesně po hodině hry po nádherné individuální akci Tadiče skončil míč nad břevnem takřka o milimetry.

Zwolle chybovalo v defenzívě i nadále, nicméně nakonec se dočkalo vyrovnávací trefy dvacet minut před koncem. Saymak dobře prodloužil balón hlavou za sebe na Furdjela Narsingha, jež utekl naprosto všem a své sólo zakončil chladnokrevně podél Marsmana - 2:2. Enschede sice mělo mírnou převahu až do závěrečného hvizdu, vítěznou branku již nevstřelilo a s diváky se tak rozloučilo se ziskem jednoho bodu.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele