základní část, 25. kolo
23.02.2014 16:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 2:2

Fotbalisté Feyenoordu sahali na půdě Twente po třech bodech a vypadalo to, že je nakonec vybojují, ovšem domácí dokázali v samém závěru zápasu vyrovnat a získali tak nesmírně cenný bod. I tak v boji o titul ztratili a na vedoucí Ajax mají manko šesti bodů na druhém místě. Feyenoord se naopak propadl na čtvrté místo za Arnhem o bod a určitě ho závěrečných pár minut na půdě úhlavního rivala mrzí.

Domácí se mohli dostat do vedení již po šesti minutách hry, kdy po přihrávce patičkou unikl na pravé straně Castaignos a poslal přízemní přihrávku na zadní tyč, kde netrefil ideálně míč Promes a poslal ho asi ze tří metrů před prázdnou brankou o pár decimetrů vedle. Hosté skórovali na druhé straně po necelé čtvrthodině hry, kdy Jean-Paul Böetius našel ve vápně Graziana Pellého a z první propálil brankáře Marsmana, i když ten si na balón ještě sáhl.

Následně se však hrálo v mnohem poklidnějším tempu a až do konce úvodního dějství nedokázalo Twente svou mírnou herní převahu přetavit v nějakou nebezpečnou situaci v pokutovém území soupeře. Po změně stran se obrázek hry nezměnil a hosté dokázali pojistit své vedení zásluhou Böetiuse v 55. minutě. Po nahrávce Schakena do pokutového území sklepl Immers míč na hranici vápna právě pro Böetiuse a ten svou ranou nedal Marsmanovi šanci.

Domácí zhruba po hodině hry přitlačili soupeře na jeho vlastní polovině a v 64. minutě spálili velkou možnost na snížení. Po přihrávce Kopperse z levé strany mířil z první Børven těsně nad horní tyčku. O čtyři minuty později se už domácí dočkali. Po krásné kolmici Promese se na levé straně pokutového území uvolnil Luc Castaignois a svou tvrdou střelou zamířil ke vzdálenější tyči - 1:2.

Domácí v závěrečné dvacetiminutovce zatlačili svého protivníka k vlastnímu pokutovému území a gólman Mulder musel řešit několik nebezpečných závarů, k ohrožení jeho branky však došlo až v nastaveném čase. Nejprve promarnil stoprocentní příležitost Børven, který dostal nahrávku za obranu na levé straně a dánský hráč nikým nehlídán mířil na zadní tyč, jenže balón nakonec skončil o pár centimetrů těsně vedle.

Rozhodující moment utkání se zrodil až v páté nastavené minutě, kdy zahrávali domácí rohový kop. Obrana rotterdamského celku odvrátila míč jen na hranici pokutového území a střídající Cuco Martina, který do té doby strávil na trávníku jen devět minut, skóroval slabou střelou kolem Muldera. Po závěrečném hvizdu frustrovaný Pellé několikrát nakopl příslušenství v útrobách stadionu a prohodil několik nelichotivých slov k lavičkám soupeře, toto nesportovní gesto však na remízovém výsledku již nic změnit nemohlo.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele