základní část, 28. kolo
16.03.2014 12:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 2:1

Tadicóva "last minute" trefa zajistila Twente v duelu s Alkmaarem náramně cenné tři body. AZ svěřenci kouče Jansena přehráli v poměru 2:1 a díky včerejší porážce Vitesse se vrací zpátky na druhou příčku tabulky.

Oba celky vstoupily do dnešního utkání bez zbytečné bázně, což hned v úvodu vedlo k několika, většinou však nepříliš nebezpečných, zakončení. První moment, jenž skutečně zaváněl gólem, přišel až po čtvrthodině hry, kdy Jóhannsson v dobré pozici jen těsně nedosáhl na nadýchaný centr Beerense. Záhy na to zahrozilo také Twente. Jesus Corona se prokličkoval do pokutového území a ze strany a v pádu zakončil těsně nad břevno Estebanovy brány.

S postupem času začalo tempo hry pozvolna uvadat. Další zajímavou šanci tak přinesla až 34. minuta, kdy si sprintující Koppers perfektně narazil s Djordjević, ovšem poté mířil z poměrně ostrého úhlu kousíček vedle vzdálenější tyčky. Zdálo se, že má Twente průběh hry pevně pod svou kontrolou, přesto pět minut před přestávkou v podstatě zničehonic inkasovalo. Z přímého kopu z hranice vápna se tvrdou ranou prosadil Steven Berghuis.

Domácí fotbalisté po trefě Alkmaaru vrhli veškeré síly do útočení a začali hrozit. AZ místy nevědělo, kde mu hlavu stojí, nepříjemný tlak Twente ale dokázalo ustát. Asi nejblíže vyrovnání se octl Quincy Promes, jehož štiplavý projektil ze střední vzdálenosti orazítkoval pravou tyčku. Toužebně očekávaného vyrovnání se "Tukkers" nakonec dočkali až v 69. minutě, kdy Rosales perfektně načasovanou přihrávkou vyslal Tadiće do pokutového území Alkmaaru, srbský rychlík si následně všiml dobíhajícího Younesse Mokhtara, který dorazil míč do odkryté brány.

Když už se zdálo, že dnešní utkání skončí remízou, přišel další světlý okamžik Dušana Tadiće, který se ve čtvrté minutě nastavení opřel do míče a přibližně z dvaceti metrů jej poslal nechytatelně přesně k pravé tyči, čímž zajistil svému celku veledůležité vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele