základní část, 20. kolo
12.02.2014 19:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente nedokázali ani ve svém druhém utkání v řadě za sebou zvítězit a ve středeční dohrávce pouze remizovali s Groningenem, který naopak po třech porážkách v řadě bodoval. Enschede se sice osamostatnilo na druhé pozici se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů, ovšem jeho ztráta na Ajax je v tuto chvíli čtyřbodová. Groningen se bodově dotáhl na Heracles s Rodou a nyní se nachází na devátém místě.

Utkání bylo hodně bohaté na vyložené šance a jedna zajímavá akce střídala druhou. Domácí šli do vedení velmi brzy již v 5. minutě, jejich protivník srovnal až necelou čtvrthodinu před koncem, a i přes závěrečný tlak nakonec obrat dokonat nedokázal. Domácí začali naprosto brilantně a po skvělé hře vytěžili z první vážnější akce úvodní branku. Po centru Hateboera dobře hlavičkoval Krisztián Adorján a balón po odrazu od tyče nakonec přešel brankovou čáru.

O pár minut později centroval Hateboer znovu a de Leeuwovi chyběl k zakončení pouze krok. Po čtvrthodině hry mohli hosté srovnat, po tečované ráně však Bizot s vypětím všech sil udržel balón před brankovou čarou. Postupem času Twente zvyšovalo svůj tlak a nakonec mohlo ještě vyrovnat do přestávky, když po Gutiérrezově střele vytáhl gólman Bizot špičkou nohy balón na rohový kop. Nicméně do druhé půle lépe vstoupili domácí a vyrovnaní se oddalovalo.

Zvýšit mohl de Leeuw, kterého trefil balón do hlavy po střele Kostiče a ten se následně odrazil těsně mimo tři tyče. Stejný hráč znovu zahrozil v 52. minutě, když tentokráte hlavičkoval chtěně a jen o decimetry minul horní tyčku. Twente se nevzdávalo a dostávalo se do slibných šancí, nicméně ještě do hodiny hry pálil jen do boční sítě Mokhtar. Stejný hráč se o pár minut později zjevil v tváří tvář Bizotovi, zblízka ho však propálit nedokázal.

Groningen mohl rozhodnout o své výhře dvacet minut před koncem, kdy obrana hostů úplně zapomněla na van Nieffa, který nedokázal překonat brilantního Marsmana. Enschede srovnalo v 77. minutě, kdy se po pasu Cataignose opřel do balónu Dušan Tadić a nechytatelnou ranou nedal Bizotovi šanci. Pět minut před koncem mohl rozhodnout domácí Živkovič, jenže sám před Marsmanem uklouzl a balón vůbec netrefil, čímž spálil poslední velkou možnost zápasu a skóre se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele