základní část, 9. kolo
06.10.2013 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 2:1

FC Groningen uhájil domácí neporazitelnost, když na svém hřišti porazil AZ Alkmaar 2:1. Domácí byli po většinu zápasu aktivnější, vítěznou trefu zaznamenal dvacet minut před koncem Richairo Zivkovic. Groningen tak dal částečně zapomenout na debakl z Enschede, Alkmaar naopak nepotvrdil výhru nad PSV.

Utkání se od začátku odehrávalo ve vysokém tempu a oba soupeři se předháněli v ofenzivních výpadech. Domácí ostřelovali branku AZ ze střední vzdálenosti, ale podařilo se jim pouze rozchytat brankáře Estebana Alvarada. Pěknými střelami se prezentovali zejména Adorján ve 4. minutě a Kostić o osm minut později. Na druhé straně byl aktivní Aron Jóhansson, jehož nejnebezpečnější šancí byla střela ze 40. minuty, která pořádně vystrašila domácího brankáře Bizota, když letěla těsně vedle jeho svatyně. Do šaten tak obě mužstva odcházely za nerozhodného stavu 0:0.

Atraktivní utkání pokračovalo i ve druhém poločase ve vysokém tempu. Po skvělé kombinaci domácích v 50. minutě se v pokutovém území objevil Kieftenbelt, jeho střelu však na poslední chvíli zblokovali obránci hostí. První gólový moment přinesla 52. minuta. Po standardní situaci domácích se míč snesl na hlavu Adorjána, jenž však mířil pouze do tyče. Balón se ale nečekaně odrazil přímo do stojícího Nicka Viervegera, který nešťastně nasměroval míč do vlastní sítě - 1:0!

O šest minut později vedla ztráta koncentrace na domácí straně ve vyrovnávací gól. Gudeljův centr z pravé strany našel na hranici pokutového území Groningenu Berga Gudmundssona. Technický projektil islandského útočníka krásně zapadl za záda Bizota - 1:1!

Obě mužstva začala nyní myslet více na obranu a tempo hry mírně opadlo. V poslední dvacetiminutovce se však domácí nadechli k závěrečnému tlaku, který ihned přinesl ovoce. Povedenu střelu z voleje van der Veldena v 70. minutě ještě Alvarado zlikvidoval, ale o dvě minuty později se už skóre opět měnilo. Richario Zivkovic, jenž byl v tu chvíli na hřišti pouhých šedesát vteřin, si výborně naběhl na centr van der Veldena a hlavou posunul svůj tým do vedení - 2:1!

Alkmaar vrhnul všechny síly do útoku, jenže z tlaku vytěžil pouze Martensovu nebezpečnou střelu nad domácí bránu z 83. minuty. Groningen tak po sympatickém výkonu zaslouženě zvítězil nad AZ Alkmaar, kterému se pod novým koučem Dennisem Haarem ještě nepodařilo vyhrát. Oba týmy si tak prohodily postavení v tabulce. Groningen je nyní osmý, AZ okupuje devátou příčku.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele