základní část, 28. kolo
14.03.2014 20:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Cambuur Leeuwarden - RKC Waalwijk 3:2

Cambuur znovu potvrdil, že je před vlastními fanoušky jen těžko k poražení. Veledůležité klání s Waalwijkem opanoval v poměru 3:2 a udělal tak zřejmě rozhodující krok k záchraně.

Že první poločas dnes nebude žádná nuda, ukázaly už počáteční minuty zápasu, které nabídly hru přelévající se ze strany na stranu. Jako první nakonec udeřili domácí, a to zásluhou Boba Scheperse, jenž se prosadil krásnou střelou z více jak pětadvaceti metrů. Radost z vedení ale vydržela Cambuuru jen chvilku. Zanedlouho bylo opět srovnáno. Velkou hrubku předvedl brankář Nienhuis, kterému ukradl míč napadající Damiano Schet a bez problémů jej dovedl do prázdné brány.

Waalwijk mohl stav utkání dokonce otočit, ale Duitsova rána z přímého kopu skončila jen na tyči. Těsně před přestávkou naopak přišel druhý úder domácího celku, když se po závaru před bránou Van Dijka prosadil Martijn Barto.

Po změně stran se pokračovalo v nastoleném trendu, což vedlo k několika zajímavým akcím na obou stranách. Nejvážněji se jevila příležitost Castelena, jehož hlavičku musel odvracet na brankové čáře stojící Van der Laan. Vytouženého vyrovnání se nakonec Waalwijk dočkal až v 66. minutě, kdy Braber pronikl ze strany do pokutového území a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Beauguela, jenž v gólové pozici nezaváhal.

Od tohoto momentu přebral iniciativu domácí Cambuur a začal hrozit. Navzdory několika slibným šancím se gólově prosadil až pět minut před koncem poté, co Van der Laanův dlouhý pas propadl se štěstím k Elvisi Manuovi a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl. Waalwijk se na rychlou odpověď nezmohl a svou sérii bez vítězství tak prodloužil už na pět zápasů v řadě.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele