play off o Evropskou ligu - finále - 1. zápas
15.05.2014 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 0:0

Groningen si sice devátou výhru v řadě na své konto nepřipsal, i tak však do odvety s Alkmaarem veze solidný výsledek. Účastníka Evropské ligy nám zkrátka rozluští až druhý vzájemný souboj obou těchto celků. Ten první totiž moc fotbalové krásy nenabídl a i o góly byl v konečném účtování ochuzen.

Domácí věděli, s jakou formou soupeř na jeho stánek přijíždí. Možná že ale hráli až zbytečně opatrně a bojácně. Zpočátku totiž AZ držel míč jasně na svých kopačkách a Groningen hrál naopak překvapivě velmi zataženě. Nicméně k šanci se svěřenci Dicka Advocaata dostali opravdu sporadicky.

I když hosté hráli defenzivněji, paradoxně se do lepších střeleckých pozic dostávali oni. Ve 26. minutě pálil velmi dobře Burnet a gólman Esteban se měl mezi třemi tyčemi co ohánět. Více toho, ke smůle nezaujatého diváka, bohužel první poločas nenabídl. A ani ten druhý celkový dojem z utkání moc nevylepšil.

Oba týmy mohly o svém vítězství rozhodnout hned zkraje. Jenže hostující Chery z přímého kopu na Estebana nevyzrál, na druhé straně vyslal svou přízemní jedovku Henriksen, avšak bránu minul. Zahrozil také Kostič, ovšem z malého vápna Estebana nepropálil. Ani Gudelj pak na hostujícího brankáře Bizota nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele