základní část, 24. kolo
23.02.2013 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Twente 2:1

Souboj dvou trápících se celků dopadl překvapením ve prospěch Heerenveenu, který na domácí půdě těsně porazil Twente 2:1.

Utkání začalo klidně, avšak netrvalo dlouho a domácí Heerenveen přebral iniciativu. Svou aktivitou donutil Twente, aby se zatáhlo a tento krok přinesl v 15. minutě své ovoce. Hosté nedokázali dobře rozehrát a přihrávku vystihl van la Parra, který se samostatným únikem na branku hostí neměl problém. Potáhl míč až k pokutovému území a technickou ranou poslal srdíčka do vedení.

Ve 26. minutě mohl hostující celek srovnat. Na dobrý centr si naskočil hlavičkující Fer a tvrdým pokusem vyzkoušel pozornost domácího brankáře Nordfeldta. Ten byl však připraven a svůj celek podržel. První poločas přinesl tedy celkem brzké vedení Heerenveenu a na řadě bylo Twente.

To vstoupilo do druhé půle dobře a ihned začalo útočit. V běžící 54. minutě navíc přišel do pokutového území velmi dobrý centr, na který si naběhl Bulykin a hlavičkou o zem překonal marně se snažícího brankáře domácích. Za stavu 1:1 se však hra vyrovnala a zdálo se, že oba týmy bod berou. V poslední dvacetiminutovce však Twente začalo vystrkovat růžky a v 72. minutě mohlo jít dokonce do vedení. Fer se však hlavou netrefil a přestřelil.

O sedm minut později však zaútočil Heerenveen, v pokutovém území se k míči dostal hlavičkující Finnbogason a v 79. minutě šli domácí opět do vedení. Twente bylo na kolenou a závěrečná desetiminutovka byla hodně kouskována fauly a nepřesnostmi. V 87. minutě navíc hostující Braafheid uviděl druhou žlutou kartu a po následné červené prakticky rozhodl o konečném výsledku utkání.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele