základní část, 33. kolo
05.05.2013 12:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 4:2

Domácí PSV vědělo, že je šance na zisk titulu minimální, přesto však hrálo o druhou příčku. V cestě mu stál Nijmegen. Eindhovenský celek utkání zvládl a zvítězil 4:2.

PSV naskočilo do utkání s čistou hlavou a s chutí střílet branky. Na tu první se tak nemuselo dlouho čekat, psala se teprve 10. minuta a domácí mohli slavit. PSV vhazovalo dlouhý aut do pokutového území, na který si nejvýše naskočil hostující Bovenberg a v domnění, že jej zneškodní, hlavičkoval. Bohužel pro něj hlavičkoval tak nešikovně, že překvapil i brankáře Babose, kterému míč zapadl za záda - 1:0.

Uvolněné utkání pokračovalo a PSV snadno přecházelo do útoku. Nijmegen, zlomen první brankou, nekladl velký odpor, a tak bylo jen otázkou času, kdy přijde branka číslo dvě. Ta přišla na konci první půle. Ve 39. minutě se po velkém zmatku ve vápně hostů nejlépe zorientoval Toivonen. Ten neváhal, napálil míč na branku a nedal Babosovi žádnou šanci.

První poločas byl v jasné režii domácích, ale ten druhý začal zcela opačně. PSV jakoby se nechalo unést snadným vedením, absolutně přestalo hrát a Nijmegen se tak mohl zakousnout. Nejprve přišla 65. minuta a s ní parádní centr ze strany, na který si šikovně naskočil van der Velden a svou brankou snížil na rozdíl jediné trefy. NEC ve svém náporu pokračovalo a odměnou byla další branka. V 76. minutě se u míče objevil Amieux a po perfektní individuální akci dokázal svou ranou srovnat.

PSV vědělo, že takto to nepůjde a ihned zapnulo. Netrvalo to dlouho a o pouhé 2 minuty později napřáhl jeden z domácích ke střele. Tu Babos v brance hostů zlikvidoval, avšak vyrazil ji jen před sebe, kam rychle přiběhl Lens a ve výborné pozici už nemohl minout. Tlak PSV pokračoval i poté a bylo jasné, že 3 body zůstanou doma. V nastaveném čase, v 97. minutě přišla ještě další branka, když se snadno trefil Locadia.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
freakmarena19

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele