základní část, 32. kolo
27.04.2013 18:45 CET
5 : 2
(5:0)

Reportáž

PSV rozstřílelo Groningen

Vítězná série Groningenu je u konce. Severonizozemský celek se chtěl i na půdě favorizovaného Eindhovenu poprat o bodový výsledek, místo ale schytal nepříjemný debakl 2:5.

PSV vletělo do utkání jako uragán. A to doslova. První gól zápasu zaznamenal útočník Tim Matavž, který se zbavil bránícího Kwakmana a neomylně zakončil, už po pouhých čtyřech minutách hry. Uběhlo sotva pár vteřin a skóre se měnilo znovu. Po faulu Magnasca skóroval z penalty Dries Mertens.

To vše ovšem byl pouze začátek domácí kanonády. Ve třinácté minutě Eindhoven přidal třetí zásah, to když se nechytatelnou střelou k levé tyči prosadil Jeremain Lens. Tempo hry následně podle očekávání poněkud opadlo, přesto se PSV povedlo ještě před přestávkou dvakrát udeřit. Na 4:0 zvyšoval pozemní střelou z hranice vápna Mark van Bommel, zakrátko po něm korunoval výtečný první poločas z pohledu PSV druhou trefou v utkání Lens.

Všichni domácí fanoušci očekávali, že po obrátce budou góly Eindhovenu přibývat stejným tempem, místo toho ale přišlo poměrně brzké snížení Groningenu. V 56. minutě to bylo už "jen" o čtyři góly. Andraž Kirm přesným centrem našel na zadní tyči neobsazeného Michael de Leeuwa, který s přehledem uklidil míč do sítě.

Oba celky si následně dokázaly vypracovat několik zajímavých šancí, ujala se však až ta z průběhu 75. minuty, kdy znovu zafungovala spolupráce mezi Kirmem a de Leeuwem a Groningen snížil na konečných 5:2 ve prospěch PSV.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele