základní část, 27. kolo
17.03.2013 12:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - Willem II 4:0

Fotbalisté Bredy potvrdili skvělou formu z jarní části a naznačili, že to s bojem o horní polovinu tabulky myslí vážně. Po suverénním vítězství 4:0 nad posledním Tilburgem se dostali přes hranici třiceti bodů a v tabulce se posunuli na jedenácté místo, boj o kvalifikaci Evropské ligy stále není ztracen. Tilburg zůstává na posledním místě a po minulém úspěchu ztrácí na největšího konkurenta z Venla pět bodů.

Domácí se dostali do vedení už po necelé čtvrthodině hry, další branky přidali v rozmezí devíti minut v závěrečné dvacetiminutovce. Utkání nebylo sice příliš bohaté na vyložené šance, NAC však bylo v koncovce stoprocentní. Ve 12. minutě se po prvním náznaku šance prosadil Kees Luijckx. Po centru z levé strany a následné hlavičce dokázal brankář Meul vyrazit míč před sebe, kde už Luijckx zakončoval snadno do prázdné branky.

Poté se dlouho hrálo bez šancí a Tilburg často chyboval v rozehrávce, domácí měli po celý zápas jasnou územní převahu. Po změně stran začali hrát hosté o něco aktivněji a stále častěji otevírali okénka v obraně, ve druhé polovině se jim to nakonec nevyplatilo. Po dvaceti minutách hry se ještě nedokázal prosadit Verbeek a hlavičkoval těsně mimo, avšak v 72. minutě NAC pojistilo svůj náskok zásluhou Matse Seuntjense.

Ten využil skvělého pozičního postavení po rohovém kopu a s přehledem zakončoval z pěti metrů. Za dalších sedm minut zasadila Breda soupeři další úder, když po krásné rychlé přízemní kombinaci dostal míč v pokutovém území Elson Hooi, který se z dvanáctí metrů trefil technickou ranou k tyči. O další dvě minuty později dokonal zkázu Tilburgu Danny Verbeek. Ten se po dalším rychlém brejku trefil přímo k pravé tyči - 4:0.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele