základní část, 9. kolo
20.10.2012 18:45 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - AFC Ajax 3:3

Trápení amsterdamského Ajaxu nebere konce. Ani dnes svěřenci kouče Franka De Boera nedokázali vybojovat tři body, když utkání na půdě Heraclesu dovedli pouze k nerozhodnému výsledku 3:3.

První polovina úvodního dějství byla plně v režii hostů, kteří své převahy dokázali využít ke vstřelení dvou branek. Ta první přišla už po deseti minutách hry, kdy za vydatného přispění stopera Rienstry propasíroval míč do sítě záložník Lasse Schöne. Tentýž hráč se pak vydatnou měrou podepsal i pod druhou trefu Ajaxu z pětadvacáté minuty.

Následně ale aktivita Ajaxu výrazně opadla a otěže zápasu převzal pod svou kontrolu Heracles. Kromě Duartovy dělovky, která orazítkovala tyčku Vermeerovy brány, toho ovšem mnoho nevymyslel. Vytouženého snížení se dočkal až po šestnácti minutách druhého dějství, kdy se ve skrumáži uvnitř hostující šestnáctky nejlépe zorientoval obránce Mike te Wierek a úspěšně zakončil.

Radost domácích borců ale neměla příliš dlouhého trvání, hned vzápětí se totiž povedlo Ajaxu znovu navýšit své vedení na rozdíl dvou branek. Střelu Schöneho sice ještě dokázal jeden z domácích hráčů vykopnout z brankové čáry, následná dorážka Sany už ale znamenala gól.

Hra se následně výrazně uklidnila a vše nasvědčovalo tomu, že si Ajax v poklidu dokráčí pro zasloužené tři body. Jenže v osmdesáté minutě se přesnou ranou z hranice vápna prosadil Thomas Bruns a odstartoval tím drtivý tlak Heraclesu. Ten vyvrcholil pár vteřin před koncem základní hrací doby, kdy Luis Pedro umístil svou střelu přesně ke vzdálenější tyči a vyrovnal na konečných 3:3.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele