play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
19.05.2013 16:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 2:1

Heerenveen znovu potvrdil, že se v posledních týdnech nenachází v ideálním rozpoložení a i druhé utkání proti Utrechtu prohrál. Svěřenci kouče Wouterse se naopak mohou těšit na finále s Twente.

Utrecht se vrhl na svého soupeře hned od počátečních minut a velmi brzy byl za svou aktivitu náležitě odměněn. Jens Toornstra se postavil k exekuci přímého kopu a krásnou střelou přibližně z třiceti metrů, kterou nešťastně tečoval jeden z hostujících hráčů ve zdi, poslal svůj tým do vedení. Utrecht mohl vzápětí přidat ještě další góly, hned dvakrát se ale blýskl Nordfeldt, jenž vychytal jak van der Guna, tak i Mulengu.

V průběhu 23. minuty přišla další šance domácího celku. Tentokrát si naskočil na Oarův roh stoper van der Hoorn a hlavou poslal míč jen těsně vedle tyčky. Heerenveen poprvé zahrozil až po téměř půlhodině hry, kdy Ziyech vypálil z velké vzdálenosti a Ruiter musel vytáhnout pohotový zákrok, aby jeho nepříjemný projektil lapil. Z výčtu gólových příležitostí to bylo na hodně dlouhou dobu vše.

Po změně stran chtěl Heerenveen začít aktivně, ovšem zůstalo jen u plánů. I nadále měl hru pod kontrolou především Utrecht, který toho hostům příliš nedovolil. Největší šanci si "Srdíčka" vypracovala v 64. minutě, kdy se před El Ghanassy otevřela prázdná brána, belgický křídelník ovšem zcela nepochopitelně minul.

Závěrečná desetiminutovka přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Jako první se prosadili domácí. Od Mulengy se míč odrazil k Toornstrovi, který druhou trefou v utkání nasměroval svůj tým k vítězstvím. Heerenveenu se povedlo minutu před koncem už jen snížit na konečných 1:2. Gólově se prosadil střídající Mark Uth.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele