základní část, 17. kolo
16.12.2012 12:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 3:1

Utrecht potvrdil formu a své ambice v domácím utkání proti trápícímu se Heerenveenu, který přehrál v poměru 3:1.

Utkání začalo náporem domácích. Ti se do svého soka zakousli hned od začátku a bylo jen otázkou času, kdy padne branka. K té měli však blízko ve 27. minutě hosté. Do výborné šance se probojoval Van la Parra. S jeho střelou si však brankář domácích Ruiter hravě poradil.

Další větší šance přišla ve 43. minutě a byla opět z kopaček hostů. Tentokrát našel Mareček Duričiče, který okamžitě pálil. Jeho tvrdá rána nadělala brankáři domácích problémy. Ruiter však dokázal míč vyškrábnout na roh.

Druhý poločas začal lépe opět Utrecht. Navíc přišla 67. minutě a s ní perfektní centr Mulengy do pokutového území. Míč se dostal k osamocenému De Kogelovi, který rychlou střelou poslal domácí celek do vedení.

Netrvalo to dlouho a domácí šli do dvoubrankového vedení. V 70. minutě totiž rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Mulenga. Po krátkém rozeběhu sice nedokázal tuto šanci proměnit. K odraženému míči se však nejrychleji dostal De Kogel a svou druhou brankou pojistil vedení.

Heerenveen se však dostal do velké šance v 78. minutě. V té totiž Srdíčka dostala také výhodu pokutového kopu. K tomu se za hosty postavil Finnbogason a parádní ranou snížil.

V samotném závěru však Utrecht ukázal svou sílu a hlavně Mulenga si hodně oddechl, když po parádním průniku skrze hostující obranu zavěsil a konečně protrhl smůlu, jakou v zápase měl. Jeho branka znamenala v samotném konci vedení 3:1, na které už hosté nedokázali zareagovat.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele