základní část, 34. kolo
12.05.2013 14:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Twente - PSV Eindhoven 3:1

Twente přivítalo na své půdě PSV. Druhý celek tabulky v závěrečném kole nedokázal svého soupeře přehrát a domácí tak získali 3 body za vítězství 3:1.

Utkání začalo pro domácí celek hodně dobře. Neuběhlo totiž mnoho času a přišla první branka. Psala se teprve 3. minuta, když se k míči po rychlém autu dostal Castaignos, který se prohnal podél postranní čáry a poté z velmi těžkého úhlu tvrdou ranou prostřelil hostujícího brankáře.

Domácí byli na koni a bylo jen otázkou času, kdy přidají další branku. PSV působilo spíše odevzdaným dojmem. Navíc přišla 27. minuta a s ní hrubice hostujícího brankáře. Ten při rozehrávce nezvládl odkop a přihrál tak přímo na kopačky domácích. Poté přišla rychlá přihrávka na osamoceného Chadliho, který již neměl sám před brankářem problém zakončit.

PSV bylo takřka na dně a otázkou zůstávalo, zda se z něj dokáže odrazit. Odpovědí mohla být 40. minuta, v té totiž hosté získali výhodu pokutového kopu. K tomu se v téže minutě postavil Mertens a přesnou střelou k tyči překonal domácího brankáře.

Druhý poločas začal přesně jako ten první. Twente se ujalo role aktivnějšího a na svého soka doráželo jak jen to šlo. Na řadu tak přišla 54. minuta a v ní se domácím vrátilo i dvoubrankové vedení. Nacer Chadli si skvěle na levé straně posunul míč, přesprintoval Hutchinsona a našel osamoceného Janssena, který do prázdné branky snadno skóroval.

Oba celky poté spíše utkání dohrávaly v klidném tempu. Definitivní rozhodnutí přišlo v 71. minutě. V té totiž nevybíravým způsobem zajel van Bommel do Tadiče a za svůj zákrok viděl druhou žlutou kartu. PSV šlo do deseti a Twente nemělo následně problém své vedení ubránit až do konce.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 vitazna rozlucka s D.A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele