základní část, 8. kolo
07.10.2012 16:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 3:0

Twente potvrdilo první příčku v tabulce a v utkání s AZ Alkmaar dokázalo zvítězit rozdílem třídy 3:0.

Utkání začalo opatrně. Zdálo se že se oba celky nejdříve budou dlouho oťukávat a poté se až začne hrát kvalitní fotbal. Iniciativy se však brzy ujalo domácí Twente. V 19. minutě se míče chopil Braafheid a skvělým centrem dal možnost vstřelit branku Chadlimu. Ten před brankou hostí nezaváhal a přesnou ranou otevřel stav utkání.

Poté však přišel útlum. Oba celky se stáhly a domácím stačilo si pohodlně bránit náskok. Hra se tedy přelila do druhého poločase. V tom se začaly dít velké věci. V 52. minutě po závanu v pokutovém území se strhla menší strkanice. Po pádu Rosalese přes sedícího Mehera viděl hostující Meher hodně kuriózní a nutno dodat, že nespravedlivou červenou kartu.

To však nebylo vše. S vyloučením Mehera viděl žlutou kartu i Altidor. Ten se s tím však nehodlal smířit a dal průchod emocím. Po pár sekundách protestu navíc rozhodčí vytáhl opět žlutý kartonek a během velmi krátkého okamžiku jej podruhé ukázal americkému útočníkovi. AZ tedy během jediné minuty přišlo o dva hráče a bylo nuceno dohrávat o devíti.

Na řadu navíc přišla 59. minuta a aktivní Tadič. Domácí střelec se protáhl do pokutového území, kde byl nedovoleně sražen. Penalta byla na světě, k té se v 60. minutě postavil postižený Tadič a s přehledem poslal Twente do dvoubrankového vedení.

O dvě minuty později bylo navíc hotovo, když se do akce dostal Castaignos. Ten se prosadil po prudkém centru Janssena, když tvrdou ranou k bližší tyči stanovil konečný výsledek 3:0.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:2

Reagovat
diastan

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pane sudí, pěknej výkon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele