základní část, 31. kolo
20.04.2013 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 1:3

PSV zvládlo povinnost a na půdě Alkmaaru dokázalo s přehledem zvítězit 3:1!

Utkání začala z domácí strany dobře, oba celky totiž spíše vyčkávaly na chybu svého soupeře. Netrvalo však dlouho a hosté začali přebírat otěže utkání. Diváci si však na první větší šanci museli celkem počkat. Ta první totiž přišla až ve 36. minutě z kopaček van Bommela. Ten se postavil k volnému přímému kopu a parádní ranou nedal domácímu brankáři šanci - 0:1!

První poločas toho moc nenabídl, a tak se duel rychle přehoupl do druhého dějství. To začalo pro domácí Alkmaar hrozivě. Hned od úvodních minut bylo na hostech znát, že chtějí rozhodnout. Navíc přišla 57. minuta a s ní krásná kombinační akce PSV na jejímž konci stál Mertens. Ten se skvěle uvolnil v pokutovém území a šikovnou ranou zvýšil vedení hostů.

PSV bylo na koni a tlačilo. Alkmaar padl na kolena a bylo otázkou času, kdy opět inkasuje. O pouhé čtyři minuty později se tak stalo. Parádní individuální akcí se blýskl rychlonohý ostrostřelec Lens. Ten si pohrál s domácí obranou, prokličkoval až do výhodné pozice a vypálil. Jeho rána zaplula za záda brankářa Alvarada a rázem to bylo 0:3!

Utkání se poté jen dohrávalo, přesto se domácí dočkali alespoň čestného úspěchu. V samotném závěru si AZ vytvořil menší tlak a po sérii kombinací se Johannsson skvěle uvolnil a přesnou trefou stanovil konečný výsledek 1:3.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 stale je o co bojovat a treba zabudnut na porazku spred tyzdna tak podme

Reagovat
paver

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele