základní část, 33. kolo
02.05.2012 20:00 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 3:4

Fotbalisté Twente nezvládli důležité domácí střetnutí s Heerenveenem a svém protivníkovi nakonec po neskutečné gólové přestřelce podlehli o jednu branku. V zápase sice vedli už o dvě branky díky zásahům Luuka De Jonga, hosty ale zpátky vrátil do zápasu ostrostřelec Bas Dost a po hodině hry hosté otočili výsledek. Heerenveen tak díky výhře poskočil na čtvrté místo a je blízko přímé účasti v pohárové Evropě.

Nicméně může ještě poskočit i na druhé místo zaručující kvalifikaci Ligu mistrů, to ovšem zaručuje pouze vítězství v příštím kole nad Feyenoordem a to rozhodně nebude jednoduché. Twente naopak skončí nejlépe páté a bude bojovat o evropské poháry v kvalifikaci, přinejlepším při zaváhání Alkmaaru v posledním kole ještě může myslet na pátou příčku. Twente vstoupilo do duelu skvěle a už v 5. minutě vedlo.

Svou čtyřiadvacátou trefu v sezóně přidal De Jong po chybě hotujícího gólmana Kristoffera Nordfeldta, který neudržel střelu Petera Wisgerhofa a domácí útočník už pohodlně pouze dorazil do odkryté branky. Přesně o čtvrt hodiny později zvyšoval vedení po krásném centru Roberta Rosalese, míč uklidil hlavou do protipohybu gólmana. Nicméně ve 22. minutě se hosté opět dostali do hry zásluhou Dosta, který skóroval v Eredivisi po jedenatřicáté.

Po dlouhém výkopu Nordfeldt se míč dostal až do vápna a tam ho holandský forvard napálil přímo do pravého horního rohu. Domácí se v dalším průběhu snažili bránit, nicméně po hodině hry opět inkasovali. Krásnou kolmici do vápna vyslal Jeffrey Gouweleeuw a Oussama Assaidi ze středu mířil přesně k tyči. Deset minut před koncem zápasu obrátil stav utkání Luciano Narsingh, který křižnou střelou trefil pravý horní roh, gólman Mihajlov neměl nárok.

A V 83. minutě se postaral o skvostnou ránu svou druhou trefou v zápase Assiadi, který skvostně přešel přes dva protihráče a podél těla Mihjlaova dal hostům jistotu. V nastavení ještě sice snížil obránce Diuglas, který vyskočil nejvýše a hlavou usměrnil balón do dolního rohu, nicméně bylo příliš pozdě a hosté si tak odvážejí všechny korálky.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

skoro mi to vyšlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele