základní část, 29. kolo
11.04.2012 19:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 2:2

Fotbalisté Alkmaaru přišli o cenné dva body proti konkurentovi z Twente v samém závěru zápasu a opět se jim oddálil boj o titul. V tuto chvíli ztrácejí tři body na Ajax a v příštím kole narazí na PSV, proti kterému musí vybojovat vítězství, aby se ještě v závěru sezóny mohli poprat o vítězství v Eredivisii. Twente si díky pozdní brance Emira Bajramiho udrželo třetí místo o bod před Feyenoordem, na Ajax ztrácí pět bodů.

Domácí se dostali do vedení hned ve 3. minutě, ovšem ještě do poločasu vyrovnával svou 21. brankou v sezóně Luuk de Jong. Dvacet minut před koncem vrátil domácím vedení druhou brankou v zápase a celkově třináctou v Eredivisii Jozy Altidore a Alkmaar měl nakročeno k vítězství. Jenže v poslední možnou chvíli svěřenci kouče Steva McClarena zabrali a na konečných 2:2 vyrovnával Bajrami, který v sezóně skóroval počtvrté.

Domácí měli ostrý vstup do zápasu a už ve 3. minutě se trefil po rohovém kopu Maartena Martense americký útočník Altidore, který hlavou nedal gólmanovi Sanderu Boschkerovi žádnou šanci. Hosté mohli srovnat po dvaceti minutách hry, jenže po rohovém kopu Wesleyho Verhoeka mířil hlavou nad branku Rasmus Bengtsson. Twente se dočkalo ve 31. minutě, když po krásné kolmici do vápna mířil De Jong přímo do levého horního růžku.

Ještě do poločasu mohl otočit stav zápasu Wesley Verhoek, jenže jeho rána mířila těsně vedle branky gólmana Estebana Alvarada. Tři minuty po přestávce mohl hosty poslat do vedení Niels Roseler, jeho pokus z dvaceti metrů mířil těsně nad. Ve vyrovnaném průběhu nakonec skóroval v 71. minutě podruhé Altidore, který využil krásné narážečky Adama Mahera a lehkou tečí pokořil gólmana Boschkera.

Deset minut před koncem stálo při Alkmaaru štěstí, když se hlavička De Jonga otřela o břevno Alvaradovy branky. Definitivně rozhodnuto mohlo být v 87. minutě, to vypálil z hranice vápna střídající Charlison Benschop, jenže o pár decimetrů minul pravou tyčku. Proto v 90. minutě udeřil na druhé straně střídající Bajrami, který po centru Chadliho z levé strany uklidil balón hlavou nad gólmana Alvarada - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Sotuen

X

Reagovat
smazaný uživatel

autor preview asi zle prekladal ..."Trenér Twente Steve McClaren dobře ví, že mu v sestavě bude stále chybět důležitá čtveřice Peter Wisgerhof - Nikolaj Mihajlov - Denny Landzaat - Luuk de Jong. " - Luuk de Jong ???

.... na fan. stranke klubu ."Trainer Steve McClaren moet het tegen AZ stellen zonder Nikolay Mihaylov, Willem Janssen, Peter Wisgerhof, Wout Brama, Thilo Leugers en Denny Landzaat. Luuk de Jong keert terug van een blessure." ... takze trener sa musi zaobist bez - Nikolay Mihaylov, Willem Janssen, Peter Wisgerhof, Wout Brama, Thilo Leugers en Denny Landzaat ... naopak vracia sa po zraneni Luuk de Jong

...pravdepodobna zostava: Boschker; Rosales, Bengtsson, Douglas, Kuiper; Röseler, Fer, Chadli; Verhoek, De Jong en Ola John

Twente je vyrazne oslabene, najma v defenzive.

Na druhej strane aj Alkmaar bude hrat bez jedneho z najlepsich hracov B. Holmans, ktory dal doma gol aj Valencii.

tip 2:1 ...Twente budu radi aj za remizu

Reagovat
smazaný uživatel

*B.Holman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele