základní část, 34. kolo
06.05.2012 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 1:0

Alkmaar má důvod ke spokojenosti. Proti Groningenu dokázal vyválčit důležité vítězství 1:0, díky kterému se v tabulce posunul na čtvrtou příčku.

Úvodní minuty dnešního duelu mnoho vzruchu nenabídly ani jedné straně. Fanoušky z letargie vyvedl až Brett Holman, který pálil nebezpečně z hranice šestnáctky: jeho střela ovšem nakonec skončila těsně vedle. Hodně velkou dávku štěstí si pak Groningen vybral v pětadvacáté minutě, kdy nenápadný Moisanderův centr orazítkoval břevno hostující brány.

Následně ale uběhlo pouze pár sekund a Alkmaar dokázal přeci jen udeřit. Přihrávku Altidora neodvrátil žádný z obránců, k míči se tak dostal Erik Falkenburg a bez problémů úspěšně zakončil - 1:0. Těsně před přestávkou mohl vedení domácích navýšit ještě Brett Holman, jenže ze střední vzdálenosti poslal míč nad břevno.

Na začátku druhého dějství si dokázal Alkmaar vypracovat poměrně výrazný tlak, ovšem v koncovce se trápil, takže gólman Luciano mohl zůstat víceméně v klidu. I proto nakonec jako první dokázal vážněji zahrozit Groningen, konkrétně Petter Andersson, který pálil zpoza vápna jen těsně nad břevno. Ještě blíže vyrovnání se hosté ocitli osmnáct minut před koncem, kdy se dokonce střídajícímu Sukovi povedlo orazítkovat tyč.

Záhy mohl definitivně rozhodnout Johann Gudmundsson, ovšem z voleje trefil pouze boční síť. Alkmaar se v závěru utkání soustředil především na bránění, přesto nechybělo zase tak moc a málem lovil míč ze své sítě. Tvrdou střelu Tadiće musel vykopnout z brankové čáry až jeden z obránců. Groningen už na vyrovnání nedosáhl, a tak letošní nepovedenou sezónu zakončil další porážkou.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele