základní část, 31. kolo
15.04.2011 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 3:0

Po dlouhé době dokázal konečně Heerenveen naplno zabrat. Proti Utrechtu jej podle předzápasových prognóz nemělo čekat nic snadného, Srdíčka ale celou situaci zvládly s bravurou a bez větších potíží vyhrály 3:0. Krize Utrechtu naopak pokračuje dál.

Heerenveenu perfektně vyšla první třetina zápasu, kdy více méně rozhodl o svém vítězství a svého soupeře značně rozhodil. Utrecht se poté na žádný velký odpor již nezmohl.

Hned v samotném úvodu byl blízko úvodní brance útočník Bas Dost. Po centru Narsingha ale poslal míč hlavou mimo území tří tyčí. V 19. minutě už ale hostující gólman Vorm tolik štěstí neměl. Marocký záložník Assaidi se probil středem hřiště až do palebné pozice a zhruba z dvaceti metrů vstřelil nenápadnou ranou gól.

Uběhlo deset minut a domácí fanoušci se mohli radovat podruhé v zápase. Heerenveenu vyšel skutečně na jedničku rychlý protiútok. Po nádherném pasu Assaidiho se dostal k zakončení Narsingh a bezmocného Vorma si náležitě vychutnal.

Utrecht na nepříznivý stav málem velmi rychle zareagoval. Už o tři minuty později vsítil kontaktní gól, ten ovšem nebyl uznán pro ofsajd. Největší šance hostů tak přišla až těsně před přestávkou. Tváří v tvář Ellegaardovi se objevil kanonýr Van Wolfswinkel, avšak nakonec nastřelil jen tyč.

Po změně stran se sice snažil Utrecht s výsledkem ještě něco udělat, jeho snaha ale k ničemu kloudnému nevedla. Když už se jeho hráči dostali náhodou k zakončení, jejich střely postrádaly přesnost, nebo je vychytal jistý Ellegaard.

Veškeré naděje hostů ukončil v 78. minutě Bas Dost. Mladý nizozemský kanonýr brankáře Vorma prostřelil krásným lobem k tyčce. Heerenveen mohl v závěru své vedení ještě pojistit, jenže Narsingh mířil vedle. I přesto ale na Abe Lenstra Stadion po dlouhé době konečně zavládly vítězné oslavy.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele