základní část, 18. kolo
12.12.2010 14:30 CET
6 : 2
(2:1)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Twente 6:2

Mělo to být vyrovnané utkání se šťastným koncem pro hostující tým. Jenže zvrtlo se to v gólovou přestřelku a naprosto nepochopitelný debakl Twente, které tak v tabulce zůstává druhé se sedmatřiceti body. Do boje o titul se začíná zapojovat více celků. Po vyrovnané prvním poločase se hrálo nerozhodně 2:2 až do 63. minuty, pak však domácí vsítili neuvěřitelné čtyři branky. Nasázet nejlepší obraně v lize šest gölů je vskutku unikát.

Twente doposud inkasovalo jen patnáctkrát a mohlo se pyšnit nejlepší defenzívou, jenže nyní se rázem dostává do průměru. Heerenveen začíná chytat druhý dech a mohutně dotahuje náskok svých soupeřů, nyní je už sedmý se ziskem sedmadvaceti bodů. V hostujícím kádru vynikl Nacer Chadli, který obstaral obě vyrovnávací trefy. Jenže hvězdou zápasu se stal Oussama Assaidi, jenž zařídil první dvě důležité branky a poté zkompletoval hat-trick.

Domácí se dostali do vedení ve 20. minutě, když z blízkosti rozjásal téměř celý stánek Abe Lenstra Assaidi nekompromisní ránou přes Sandera Boschkera. Hosté ale ukázali, že stále mají vnitřní sílu a proto patří mezi hlavní aspiranty titulu. Po půl hodině hry vyrovnal Chadli přesnou střelou k tyči po velmi dlouhém pasu obránce Douglase. Za dalších šest minut ale domácí vyrazili favoritovi dech podruhé.

Ještě předtím sice selhal v obrovské možnosti český záložník Michal Švec, následně ale Assiasi jako úhoř proklouzl domácí defenzívou a umístěnou ranou do dolního rohu vrátil vedení Heerenveenu. Enschede se však znovu vzchopilo a sedm minut po pauze doklepával balón do prázdné sítě Chadli. Od této chvíle to vypadalo, že si Twente pohlídá zápas a dá definitivní rozdílovou trefu, situace ale nabrala jiný směr.

Po hodině hry totiž potřetí vrátil svému výběru vedení Viktor Elm. Ten využil nádherného centru hvězdného Assiadiho a hlavou zamířil přímo do pravé šibenice. Čtvrthodiny před koncem byl u branky opět Assiadi, po jehož centru zprava pojistil výsledek Luciano Narsingh. Hosté v závěru otevřeli obranu ještě více a museli zkousnout další dvě trefy. Tři minuty před koncem zkompletoval hat-trick Assiadi ranou pod tělo gólmana Boschkera, autorem přihrávky byl Christian Grindheim.

Assiadi tak možná vejde tímto duelem do historie, jen málokomu se v Eredivisii podařil kousek tří branek a dvou asistencí. A to ještě nebylo všechno, v závěru k tomu všemu zařídil penaltu. V 89. minutě ho totiž poslal k zemi Peter Wisgerhof a zmar Enschede dokončil proměněným pokutovým kopem Mika Väyrynen. Twente bude mít příležitost složit reparát v příštím kole. V páteční předehrávce přivítá na závěr podzimu doma Heracles.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 2

Reagovat
afc ajax

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele