základní část, 17. kolo
05.12.2010 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - SC Heerenveen 2:1

Střetnutí Utrechtu a Heerenveenu směřovalo k nerozhodnému výsledku, v samotném závěru ale z ničeho nic udeřil obránce Jan Wuytens a zařídil pro domácí fotbalisty plný počet bodů.

V posledních třech venkovních duelech Heerenveen ani jednou neprohrál a chtěl tuto sérii prodloužit o další zápas. Také dnes začal velmi dobře a šel do vedení jako první. Ve 24. minutě se dopustil domácí obránce Cornelisse faulu na hostujícím Beerensovi, a proto hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop. Ten se rozhodnul proměnit samotný postižený a nemýlil se. Míč poslal neomylně do pravého rohu brány.

Utrecht sice v první půli nepůsobil nějak nebezpečně, i přesto se mu ale povedlo už po deseti minutách hry opět srovnat krok se soupeřem. Cornelisse svým autovým vhazováním našel Mertense, ten si udělal prostor k zakončení a pozemní ranou vstřelil svůj čtvrtý letošní gól.

Druhá půle byla z pohledu atraktivity hodně chabá. Na hřišti se dlouhou dobu skutečně nic zajímavého nedělo. Brankáři se nudili a nějaké nebezpečné šance rozhodně řešit nemuseli. Velká změna přišla až se 77. minutou. To se odhodlal ke střele Dries Mertens a Stuhr-Ellegaard měl skutečně co dělat, aby zabránil inkasování. Nakonec mu to vyšlo.

Zanedlouho naopak mohl udeřit hostující Grindheim, jenže po chybě gólmana Vorma nastřelil pouze břevno a následné nebezpečí domácí obrana odvrátila. Zápas směřoval k zasloužené remíze, když v 90. minutě Utrecht podruhé udeřil. Maguire zahrával rohový kop, obránci Heerenveenu si špatně rozebrali hráče, volný zůstal stoper Wuytens, který své pozice také náležitě využil a zařídil pro svůj tým nesmírně cenné vítězství.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele