základní část, 15. kolo
20.11.2010 19:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 1:2

Twente nezvládlo utkání proti Alkmaaru, kvůli zbytečnému vyloučení ztratilo své vedení a prohrálo 1:2.

Začátek utkání zastihl Twente ve výborné fazóně. Domácí byli v tlaku a ten přinesl i své ovoce. Již v 17. minutě se totiž uvolnil Janko a naservíroval krásnou přihrávku přímo na De Jonga. Ten si míč zpracoval a přesnou ranou poslal domácí do vytouženého vedení.

Poté však přišla 31. minuta a s ní zbytečný faul Douglase Franca na Erika Falkenberga. Rozhodčí neváhal ani minutu a okamžitě poslal domácího hráče do sprch. Od té chvíle hrál Alkmaar přesilovku a do konce utkání zbývalo hodně času.

Početní výhodu využili však hosté velice rychle. Hned z nařízeného přímého kopu se prosadil Elm. Jeho rána nabrala na síle i na přesnosti a zabadla za záda bezmocného brankáře.

Stav byl tedy smírný a oba celky šly do druhého poločasu s určitou vizí. Domácí nechtěli rozhodně inkasovat a hosté chtěli za každou cenu strhnout vedení na svou stranu.

V 57. minutě se do dobré šance dostal domácí De Jong. Jeho pokus však nezamířil mezi tři tyče. Neuběhlo mnoho a přišla 63. minuta a s ní skvělá akce hostujícího celku. Ragnar Klavan poslal příjemnou kolmici pro Ortize. Ten proběhl skrze obranu Twente a tvrdou ranou zakončil. Hosté šli tedy do vedení a proti deseti se jim bránilo snáze. Twente se do ničeho nedostalo, a tak Alkmaar mohl slavit důležité vítězství.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

alkmar neni tak špatnej.tip 1-1

Reagovat
AjaxFans

Nevím jak venku Az,ale Twente o gól vyhraje asi. 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele