základní část, 18. kolo
12.12.2010 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 2:0

Groningen potvrdil svou formu a na domácí půdě porazil AZ Alkmaar snadno 2:0.

Začátek utkání přinesl pohledný fotbal. Groningen začal hrát aktivně a AZ nestíhalo bránit jeden výpad za druhým. Tento skvělý úvod přinesl i zaslouženou branku. V 11. minutě se skvěle uvolnil Danny Holla, přihrál osamocenému Dusanu Tadicovi, který sprintem po pravé straně a následným centrem vybídl ke skórování Tima Matavze. Ten se před brankou dobře orientoval a následným zakončením poslal domácí celek do vydení.

AZ si první šanci připsalo těsně před koncem poločasu. Skvělý přímý kop Rasmuse Elma přiletěl přímo na hlavu volbého Andrease Granqvista, který svou hlavičkou mohl srovnat stav utkání. Proti byl však brankář Luciano, který na brankové čáře svůj celek podržel skvělým zákrokem.

Druhý poločas začali mnohem lépe hosté. Ti útočili hned od prvních minut. Brankář Luciano však svůj celek stále držel ve vedení. Vyznamenal se jak proti střele Holmana, tak proti hlavičce Morena.

Běžela 77. minuta a v té svitla naděje pro hostující celek. Bránící Sparv si vyšlápl na Elma a rozhodčí jeho zákrok ohodnotil červenou kartou. AZ hrál tedy přesilovku. Tu však nedokázal Alkmaar využít a v 89. minutě šel předčastně do kabin i hostující Moreno, který viděl druhou žlutou kartu.

Alkmaar tuto situaci nezvládl a dal tím šanci svému soupeři. Groningen vyvážel míč daleko od své branky a brnil svůj jednobrankový náskok. O ten se nemuseli bát v samotném závěru. V tom se totiž skvěle uvolnil Matavz a nádhernou střelou do růžku rozhodl o vítězství 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
afc ajax

já si myslím žeto bude dobrý zápas 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele