základní část, 2. kolo
14.08.2010 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Groningen 1:1

AZ Alkmaar ani ve druhém kole nedokázal zvítězit a proti Groningenu zachraňoval alespoň bod za remízu 1:1 až v samotném závěru.

Domácí Alkmaar do utkání vstoupil dobře. Již od samého začátku si dokázal budovat slibné příležitosti, ale pokaždé chyběla k dotažení akce finální přihrávka. Ta přišla až s šancí Johanna Berg Gudmundssona, který po svém úniku po straně našel osamoceného Erika Falkenburga. Ten ovšem v těsné blízkosti hostující branky nehlavičkoval přesně.

Hra plynula klidně a oba celky spíše vyčkávali na chybu svého soupeře. Jedna taková přišla ve 28. minutě. Díky chybě domácích zadáků se k míči dostal hostující Nicklas Pedersen a samostatným únikem vstříc domácímu brankáři vyrazil za stoprocentní šancí. Brankář AZ však celou akci výborně vyhodnotil a včas skočil útočícímu Pedersenovi pod nohy a míč mu vzal přímo z kopaček.

Neuběhlo mnoho a o slovo se přihlásili znovu domácí a znovu u toho byl Gudmundsson. Ten si svým osobitým způsobem poradil s bránícím hráčem a dalším přesným centrem našel již podruhé Falkenburga. Ten ovšem ani tentokrát nedokázal zamířit přesně a stav utkání se neměnil.

Tím první půle však skončila a na řadu přišla půle druhá. Ta ovšem svým nudným startem leckoho odlákala. Fotbal se začal hrát až v 75. minutě. V té se do dobré šance dostal domácí Maarten Martens, když zpoza pokutového území zkoušel technickou střelou překonat hostujícího brankáře. Ten byl ovšem na jeho pokus připraven.

Netrvalo dlouho a na tuto střelu přišla rychlá odpověď. Běžela 76. minuta a v pokutovém území domácích vznikl rozruch, ze kterého nejvíce vytěžil opodál stojící Tim Sparv, ke kterému se míč z chumlu hráčů odrazil. Sparv neváhal ani chvíli a přesnou ranou poslal hostující celek do vedení.

Blížil se samotný závěr utkání a domácí AZ usilovalo o vyrovnání. Jejich závěrečný tlak přinesl ovoce v 87. minutě, když se díky své rychlosti uvolnil Dirk Marcellis a přesnou přihrávkou našel Martense a ten přesnou ranou rozradostnil domácí publikum a stanovil tak konečné skóre 1:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele