základní část, 11. kolo
25.10.2009 14:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - SC Heerenveen 4:1

Překvapivý výsledek se urodil v nedělním utkání sedmnáctého týmu s šestnáctým a i když se čekalo, že se tápající Heerenveen konečně zvedne, dostal naopak pořádný výprask. Co naplat, že jednu trefu zařídil Michal Papadopulos. Za tohoto stavu není ani tato trefa oživlého českého kanonýra žádnou velkou náplastí. Branky přitom padaly až v druhé půli. Heerenveen tak klesl na předposlední místo, loňskému vítězi národního poháru hrozí pád do druhé ligy!

Přitom se zdálo, že se hosté v poslední době oklepali a mají nakročeno k lepším výsledkům, jenže chyba lávky. Při prohře 1:4 je zazdil hlavně úvod druhé půle a přes veškerou snahu v útočné činnosti se zvrat rozhodně nekonal. Do první akce se dostali domácí, když se Zijler pokusil uvolnit Demougeho, plán byl ovšem na poslední chvíli zastaven domácími obránci. Naopak o chvilku později strnuli domácí diváci hrůzou při těsném pokusu Papadopulose nad.

Český forvard byl nejnebezpečnějším článkem hostů a o něco později hlavičkoval z dobré pozice, jenže ani tentokráte prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Hosté hrozili i v dalším průběhu, dobrou ránu vyslal Gerald Sibon, síť však nerozvlnil ani on. O něco později uzavřel účet tilburgský Zijler, v jasné šanci však pouze trefil rameno brankáře Briana Vandenbussche, do kabin se proto šlo za nerozhodného bezbrankového stavu.

Jenže po pauze předvedli domácí rodeo a hosté se nestačili ani divit. Hned po třech minutách totiž Zijler vypálil pravačkou a trefil přímo šibenici - 1:0. Za další 3 minuty navyšoval Said Boutahar, jenž doklepával do otevřené klece pokus Marciana. Hosté se dostali do hry po dvaceti odehraných minutách zásluhou aktivního Papadopulose, který po velmi tvrdé střele spoluhráče uklidil balón do sítě hlavou.

Jenže naděje hostů definitivně zmařil o pět minut později Frank Demouge. Ten skóroval taktéž dorážkou, nyní po dobré ráně Jan-Aire Van der Heijena. V samém závěru poté kosmeticky upravil stav stejný hráč, jenž využil pasu Boutahara a definitivně poslal domácí do extáze. Tilburg se proto posunul až na 13. místo a opustil sestupové příčky, v příštím kole hraje na půdě posledního Waalwijku. Heerneveen vyzve slaboučký Den Haag.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele