základní část, 22. kolo
06.02.2010 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Utrecht 2:0

Heerenveen dokázal konečně zabrat a po nevýrazných výsledcích si na své konto připsal cenné vítězství proti Utrechtu.

Domácím skvěle vyšel úvod do zápasu. V prvních minutách se totiž tlačili do útoku a usilovali o brzké vedení. Toho se také dočkali, když běžela 5. minuta. To se k míči dostal Viktor Elm a s chirurgickou přesností našel nabíhajícího Geralda Sibona, který se již nemohl mýlit. Z vyložené šance tak dokázal skórovat a domácí vedli 1:0.

Poté ovšem přišel útlum a oba celky spíše čekaly, s čím že přijde soupeř. V tomto tempu uběhla dobrá čtvrthodina. Ze spánku všechny však v polovině poločasu probudil Sibon. Ten se v pokutovém území soupeře skvěle uvolnil a svou střelou orazítkoval břevno.

Tím však zajímavé situace z prvního dějství skončily. Poločas se dohrál v klidném tempu. Do druhé půle domácí zase vlétli a to také přineslo své ovoce. Běžela 51. minuta a Roy Beerens si proklestil cestu hostující obranou a objevil se sám před brankářem Vormem. Ten ovšem danou situaci nezvládl a útočníka zfauloval. Rozhodčí tak nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Sibon. Ten také bez sebemenšího zaváhání poslal domácí již do dvoubrankového vedení.

To bylo ovšem ze zápasu prakticky všechno. Domácí se poté začali bát o výsledek a uchýlili se k bránění. Hosté z Utrechtu se na nic nezmohli, a tak se srdíčkám bránilo opravdu lehce. Utrecht utkání celkově nezvládl a jedinou vyloženou šanci si vypracoval v samotném závěru. Jákob Mulenga se dokázal uvolnit v pokutovém území, avšak na jeho pokus byl již brankář připraven a stav se neměnil. Ve zbytku utkání již hosté odevzdaně utkání dohráli, aby se Heerenveen mohl po devadesáti minutách radovat z vítězství 2:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele