základní část, 10. kolo
17.10.2009 19:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

FC Twente - AZ Alkmaar 3:2

Šlágr tohoto kola mezi Twente a Alkmaarem nabídl skutečně velkolepou podívanou. Všichni fanoušci, kteří se rozhodli dát peníze za vstupenku, zcela jistě vůbec nelitovali. S radostí však odcházeli pouze ti domácí, jelikož Enschede zvítězilo v poměru 3:2.

A stále se tak může vyhřívat na čele tabulky, ani v desátém zápase sezóny totiž nepoznalo hořkost porážky. Naopak Alkmaaru se sen o obhajobě titulu začíná hodně rychle rozplývat. Vždyť už nyní ztrácí na první místo rovných jedenáct bodů a o loňské formě si tak může nechat jen zdát.

Hlavní události nabídl až druhý poločas. I v tom úvodním ale bylo k vidění pár zajímavých šancí. Tu vůbec první si na konto připsal měl kanonýr N'Kufo, ale jeho lob po autu Ruize skončil pouze na horní síti hostující branky. Důležitý moment zápasu přišel deset minut před přestávkou. Brama centrem našel Perez, který jako první v zápase rozvlnil střelou do středu brány síť. O vyrovnání se okamžitě pokoušel El Hamdaoui, jenž oloupil o míč Stama, ale střela z hranice šestnáctky mu nesedla a skončila mimo.

Ve druhé půli se na hřišti začaly dít věci. Úvodních patnáct minut zcela ovládl Alkmaar a k nelibosti většiny příznivců na Arke Stadion dokázal stav utkání otočit. Jako první zaúřadoval kanonýr El Hamdaoui, jehož vybídl ke skórování Rasmus Elm. Nejlepší střelec loňského ročníku nezaváhal a střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal. O malou chvíli později si vstřelil vlastní gól obránce Wisgerhof, který nešťastně tečoval střelu Elma.

Ovšem vedení Alkmaaru trvalo pouze dvě minuty. N'Kufo našel na pravé straně Bryana Ruize, a ten pozemní střelou vyrovnal na 2:2. I závěrečné minuty nabídly velmi zajímavou podívanou. Oba celky totiž věřily, že by si dnes mohly z tohoto zápasu odnést tři body. Velmi blízko přesné trefě byl Miroslav Stoch, mířil však nepřesně. V nastaveném čase to Twente vyšlo. Po Stochově centru sklep míč Ruiz ke kopačkám N'Kufa, který poslal míč do pravého rohu brány.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele