základní část, 12. kolo
31.10.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - AZ Alkmaar 0:1

Alkmaar potvrdil roli favorita, když dokázal v samotném závěru utkání 12. kola Eredivisie strhnout vítězství na svou stranu a zdolat tak Groningen těsně 1:0.

Dle předpokladů se ihned na začátku utkání chopili iniciativy hosté. Ti o sobě dávali vědět hned od samého začátku dobrými střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti. Ovšem ani jeden z dvojice Pelle a Holman nedokázal ohrozit domácího brankáře. Hosté byli blízko vstřelené brance v 37. minutě, když se z dobré pozice do míče opřel aktivní Holman. Ten však svůj tvrdý projektil poslal pouze na břevno domácí branky.

Blížil se konec prvního poločasu a s ním přišla další dobrá šance. Tentokrát z přímého kopu, ke kterému se postavil hostující Da Silva. Ten ovšem nemířil přesně a jen o centimetry minul domácí branku.

Začátek druhé půle ovšem patřil domácím. Hned v úvodních minutách se do dobré šance dostal Enevoldsen. Ten ovšem tváří v tvář hostujícímu brankáři vyhořel. Neuběhlo ani deset minut a Enevoldsen šel znovu sám na Romera. Tentokrát zachoval chladnou hlavu a dobrou střelou prověřil hostujícího brankáře. Ten byl ovšem proti domácím slavnostem a parádním zákrokem podržel svůj celek.

Blížil se samotný závěr utkání a zdálo se, že si oba celky body rozdělí. Proti byl ovšem hostující trenér, který jasně nařídil útočit. To přineslo své ovoce. Bránící Stenman v těsné blízkosti pokutového území fauloval a rozhodčí nařídil přímý kop z výhodné pozice. K tomu se postavil Lens a přesnou trefou poslal hostující AZ do vedení.

Domácí mohli však ještě vyrovnat a svou chybu mohl nahradit Stenman. Ten ovšem nevyužil perfektního postavení a v dobré pozici těsně přestřelil branku Alkmaaru. Ten tedy díky šťastnému konci dokázal zvítězit těsně 0:1 a veze si domů cenné tři body.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele