základní část, 33. kolo
03.05.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - NEC Nijmegen 1:1

PSV nezvládlo roli favorita a ve vypjatém utkání pouze remizovalo s hostujícím Nijmegenem 1:1. Na utkání se také podílely dvě zbytečné červené karty domácích ve druhém poločase.

Úvod utkání patřil jednoznačně favoritovi z Eindhovenu. Ten se do NEC zakousl již od první minuty a tlačil se do útoku. První větší šance však přišla až ve 12. minutě zásluhou Oli Toivonena. Ten se dostal ze strany hřiště blíže ke středu a z dobré střelecké pozice vyzkoušel Gabora Babose v brance hostů. Ten byl na jeho pokus připraven.

O pár minut později se o slovo přihlásil další domácí hráč, přesněji Edison Mendez. Ten vyslal na Babosovu branku tvrdý projektil, avšak zkušeného brankáře nepřekvapil. Domácí jasně dominovali hře a s blížícím se koncem první půle se představil Danko Lazovič. Ten během čtyř minut dvakrát prošel přes hostující obranu a vždy potrápil brankáře Nijmegenu. Ani jednou však jeho pokus neskončil v síti.

Tím skončil první poločas. Do toho druhé vstupovali hosté s jasným cílem vymanit se z dominance svého soupeře. Jak však naznačily úvodní minuty druhého dějství, nebylo to vůbec snadné. Běžela 52. minuta a rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch domácího PSV. K tomu se postavil Lazovič a zkušeně poslal domácí do vedení. Jeho oslava byla tak bouřlivá, že zapomněl na pravidlo o svléknutí z dresu a vykoledoval si žlutou kartu. Ke vší jeho smůle přišel o šest minut později souboj, který se zdál rozhodčímu nečistý a ohodnotil jej žlutou kartou. Pro domácího střelce to tedy byla druhá žlutá a po červené kartě šel ihned pod sprchy.

Početní převaha tedy nahrávala hostům, ale ti nijak nereagovali. Hra spíše přešla do stagnace a oba celky vyčkávaly na chybu soupeře. Takové tempo vyhovovalo spíše domácím. Jenže přišla 82. minuta a agresivní zákrok Mendeze, který rozhodčí okamžitě ocenil červenou kartou. PSV tedy dohrávalo poslední minuty v devíti a NEC cítilo šanci vyrovnat. Tlačilo se na svého soupeře, ale brankové příležitosti nepřicházely. Naštěstí pro hosty přišla první minuta nastevení a chytrý průnik Tima Janssena, který svou povedenou ranou dokázal srovnat na konečných 1:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSV

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele