Zvláštní italský přístup k rivalitě aneb O historii Triple X

15.07.2017, 00:03
Profily, historie
Když se Andrea Pirlo roku 2011 stěhoval ze San Sira do Turína, přispěl tak k trvalé změně na mocenském poli Serie A — Juventus následně šestkrát v řadě opanoval domácí soutěž. Teď má potenciál něco podobného v opačném gardu způsobit Leonardo Bonucci jakožto nová posila AC Milán...

Jak připomíná James Horncastle ve svém článku pro ESPN, Bonucci není úplně stejný příklad jako Pirlo už jen z toho pohledu, že zatímco trenér Massimiliano Allegri záložníka v jeho poslední sezoně na San Siru víceméně odstavil, Bonucci letos stále odehrál nejvíc minut ze všech hráčů v poli ihned po Higuaínovi.

Ať už se každopádně třicetiletý stoper ukáže být tím pomyslným jazýčkem na vahách nebo nikoliv, jeho přestup k rivalovi není ve finále, po zvážení více faktorů a ligové minulosti, až tak šokující.

Po letošních rozporech s koučem Allegrim se sice dalo čekat, že z Juventusu odejde a v Anglii byl o Bonucciho velký zájem, vzhledem k loňským zdravotním problémům jeho syna se však zároveň nedalo počítat s tím, že bude chtít opustit Itálii. A přestupy mezi tamními konkurenty přece nejsou ničím výjimečným...

Stará dáma se s ďáblem paktovala už od přelomu 20. století. Enrico Canfari sice pomáhal založit Juventus, ovšem jako kamarád zakladatele AC Milán Herberta Kilpina si třikrát zahrál i za Rossoneri, včetně jednoho zápasu z roku 1904 proti Bianconeri samotným. Aniž by to samozřejmě sám tušil, Canfari už tehdy dláždil cestu Bonuccimu a mnohým dalším, kteří později ochotně přehlíželi bující rivalitu a často bez velkých kontroverzí měnili jeden velký italský klub za druhý.

První opravdu významný příklad takového přesunu mezi Velkou trojkou — a v tomto případě i čistě v rámci Milána — zahrnoval uhlazeného elegána Giuseppeho Meazzu, po němž je dnes pojmenováno legendární San Siro. Onen přestup se udál během druhé světové války, on sám však žádné velké boje dvou znepřátelených táborů nevyvolal — Peppin byl totiž na sklonku kariéry a nezosobňoval již dále onu hrozbu, která dříve tak vehementně brala dech v barvách Interu i reprezentace.

Meazza, který se potom na rok zastavil i v Turíně, nás přitom nenuceně přivádí také dovnitř exkluzivního klubu zvaného Triple X. On sám se stal teprve jeho druhým členem, zatímco Bonucci otevírá již druhou desítku. Historie fotbalistů se třemi cennými zářezy na pažbě se začala psát roku 1927 s Luigim Ceveninim III a celý seznam dnes vydá na skvělou otázku do hospodského kvízu.

Zvládnete vyjmenovat všechny borce, kteří si zahráli za oba milánské kluby i Juventus? Jde o věru prestižní klub, do něhož se mezi poválečným rokem 1949 (Enrico Candiani) a rokem 1985 (Aldo Serena) nezapsal vůbec nikdo. Teprve od roku 2004 se strhla lavina o šesti nových přírůstcích. A teď Bonucci.

Lidem mimo Itálii frekvence přechodů mezi rivaly zpod Apenin, i ochota hráčů měnit konkurenční barvy, obvykle vyráží dech. Dlouhá historie takových transferů do značné míry příslušníky všech fanouškovských táborů učinila téměř stoprocentně imunními vůči "velkým zradám", ačkoliv nelze říct, že příznivci Juventusu Bonucciho odchod polykají snadno (zde se sluší poznamenat, že Bonucci i jeho žena ihned po oznámení dohody čelili ostré vlně urážek na sociálních sítích — pozn. překladatele).

Přitom je radno nezapomínat, že pro veškerý cynismus a precedens, který velí neočekávat ve fotbalovém světě příliš loajality, ty největší příklady klubismu nedávné historie najdeme v Itálii: Totti, Del Piero, Maldini, Zanetti. Zároveň existují i příklady extrémních reakcí fanoušků na porušení křehkého "kodexu". Nejslavnější sekce fanoušků AS Řím, ultras C.U.C.S, byla kupříkladu po podpisu bývalého dlouholetého libera Lazia Lionella Manfredonii natolik rozpolcená, že se v důsledku úplně rozpadla.

Ultras turínského FC pro změnu na protest proti příchodu ex-juventuského záložníka Enza Maresky napochodovali do ulic, neboť mu prostě nemohli odpustit vášnivou "býčí" oslavu jednoho gólu v derby. Janovské celky CFC a Sampdorie spolu zase po dlouhých 60 let vůbec neobchodovaly, až došly závěru, že pokud to tak často dokážou dělat v Miláně, proč by měl být slavný přístav nějak odlišný?

Rossoneri s Nerazzurri skutečně tento fenomén pro celou zemi učinili méně neakceptovatelným, i když téměř nikdy úplně normálním. Tvrdé jádro fandů Interu koneckonců pořád nemělo problém pořídit si na 30 tisíc píšťalek, aby mohlo hlasitě častovat Brazilce Ronalda při každém dotyku s míčem v barvách milánského AC po návratu na Apeninský poloostrov roku 2007.

Tak jako tak Derby della Madonnina nabízí podivný mix ostré, a přece jaksi vlažné rivality. Část obou fanouškovských skupin, speciálně té Interu, si koneckonců vyhrazuje zvláštní místo pro nenávist vůči Juventusu, takže pak pro milánské konkurenty tolik vášně nezbývá. Obchodování mezi Juventusem a Interem je potom celkem pochopitelně i zjevně tím největším tabu napříč Velkou trojkou, což nám roku 2014 připomněla ultras z velké části zaražená výměna Mirka Vučiniće za Fredyho Guarína.

Podobná bariéra historicky existuje také mezi Juventusem a Fiorentinou, třebaže Florencii a Turín dělí přes čtyři hodiny cesty autem. Protesty spojené s přesunem Roberta Baggia jsou už dnes folklórem calcia, ovšem zrovna letos v létě se nejspíš s chystaným přesunem Federica Bernardeschiho máme na co těšit; jde ostatně o současného nositele Baggiova čísla 10 a dle mnohých taky budoucího kapitána Fiorentiny.

Pro některé je takový ležérní přístup dospělý a profesionální. Proč se vlastně omezovat kvůli rivalitě? Pořád je to v první řadě práce, a proto třeba Roberto Mancini dříve prohlásil, že by navzdory své zářné minulosti v čele Lazia neměl problém usednout na lavičku sousedního AS. Manciniho dobrý kamarád Siniša Mihajlović rovněž odklidil svou hráčskou zkušenost v Interu z cesty, aby se coby trenér ujal AC.

A proč by taky ne? Hrát za jeden ze tří velkoklubů tradičně nepředstavuje jenom zápolení o trofeje a prestiž, ale také větší viditelnost, a tedy větší šanci na pozvánku do národního týmu. Pokud už v Juventusu nemáte své místo na slunci, je přece přirozené, že nejprve zvážíte eventuální nabídky z Milána, než se spokojíte se štací v hlavním městě, Florencii nebo Bologni.

Každý případ je navíc odlišný a má své zvláštní okolnosti. Třeba Paolovi Rossimu bylo roku 1985 hladce umožněno opustit Juventus ve prospěch AC Milán, protože tehdy Rossoneri nebyli považováni za pořádnou hrozbu v honbě za scudettem. A zároveň se tušilo, že Rossi má to nejlepší za sebou. (Což se během jediného roku o dvou ligových zářezech beze zbytku potvrdilo.)

Totéž v bleděmodrém se vykládalo i při stěhování Andrey Pirla roku 2011, avšak tam milánští narazili, když Pirlo okamžitě inspiroval Juventus na cestě za prvním scudettem od neslavné korupční aféry.

Nejabsurdnější každopádně bylo obchodování mezi AC a Interem zkraje tohoto tisíciletí, které působilo vyloženě podezřele a vyžádalo si i formální investigaci představitelů ligy. Jak si možná sami dnes vybavíte, AC Milán tehdy obdržel Pirla, Clarence Seedorfa, Daria Simiće, Thomase Helvega a Cristiana Brocchiho, kteří se pak všichni podíleli na triumfu Rossoneri v Lize mistrů, výměnou za Andrese Guglielminpietra, Dražena Brnčiće, Cyrila Domorauda a Fransceska Coca.

Že si na takový nerovný trejd zaboha nevzpomínáte? Potom zřejmě fandíte Interu a vytlačili jste ho z hlavy. Dodnes se jedná o jednu z nejtrapnějších kapitol dějin hrdého modročerného celku.

Nyní — šest let po Pirlově vstupu do klubu Triple X — se elitní společnost může těšit na dalšího člena v Leonardovi Bonuccim, který se připojí k Baggiovi, Edgarovi Davidsovi, Patricku Vieirovi a Zlatanovi Ibrahimovićovi. Tohle uskupení zní jako parádní večeře. Víno ať, prosím, obstará sám maestro Pirlo...



Většina textu je volným překladem skvělého článku Jamese Horncastlea pro The Independent.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (152)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Stano Lobotka už čoskoro podpíše v Celte Vigo

Reagovat
smazaný uživatel

Vau. Tak to by byla parada.

Reagovat
smazaný uživatel

no oproti tomu Palermu čo sa písalo je to úžasné. Španieli dokonca píšu, že už sa nachádza v meste, suma by mala byť podobná ako za Marcusa Ingvartsena z toho isteho klubu

Reagovat
smazaný uživatel

V tak idealni spojeni jsem nedoufal. Celta snad neumi hrat jinak nez kombinacni otevreny fotbal. Pro Lobotku alias slovenskeho verattiho snove.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenský Veratti

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenský Veratti? Aby nakonec neskončil v Barce

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Black Jagir

Cesta do základu ale bude těžká, jestli Celta někoho neprodá. Na jeho pozici tam mají osvědčené Radoju s Hernándezem + Diaz a Jozabed.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

minimálne taká konkurenciaje je skoro v každom trochu lepšom tíme, nikto mu nedá nič zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Je mlady chalan, konkurenciu potrebuje aby sa vypracoval...zaklad si musi vybojovat sam.

Reagovat
smazaný uživatel

Palermo bola zrejme blbost, neviem naco by chodil do Serie B, naviac do klubu co je v srackach a menia trenera kazde dva mesiace.

Reagovat
Juan Román Riquelme

Reagovat
smazaný uživatel

to by bolo super. Idealny klub pre zaciatok v TOP ligach. Snad mu to vynesie po case este lepsie angazma...

Reagovat
Walter_Sobchak

Aspoň nejaká radosť pri tých slovenských tragedoch v predkolach. Ešte Valjent by mohol ísť niekde za lepším.

Reagovat
smazaný uživatel

Valjent bohuzial trosku nelogicky ostava v Ternane, napriek zaujmu v Parme ci Laziu. Ternana ho nechce pustit. Ak este z 21-tky niekam niekto prestupi, tak to bude Vavro a Chovan podla mna.

Reagovat
smazaný uživatel

možno ešte ten Haraslín

Reagovat
smazaný uživatel

Chovan maximalne do nejakej diry jak Slavia

Reagovat
Majk91

a mas nejake potvrdene informacie, ze v tej Ternane ostane? Bola by skoda ak by nesiel o level vyssie.

Reagovat
smazaný uživatel

Prezident Ternany to vyhlasil

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

super. Navyše, hráčom z Dánska sa tam celkom darí, dostávajú príležitosti. Sisto,Krohn-Dehli...

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
smazaný uživatel

copak?

Reagovat
Lacko_Boh

odkial to kua vies

Reagovat
smazaný uživatel

to vie predsa kazdy

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

tak tomu davam zelenou.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ,ale ta velkovýměna mezi Milanem a Interem to je něco úplně mi uniklo,že to byl talkovej brutál

Reagovat
smazaný uživatel

Coco v te dobe 22,5 mega Euro, to musel byt v te dobe ranec

Reagovat
smazaný uživatel

Coco byl z nich tehdy ale ještě dobrý hráč, nicméně ty ostatní je nepochopitelné. to prostě čistý nemohlo být ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak ja vim v AC byl dobrej, ale pak v tom Interu to byla strašná bída

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

"nudná rivalita"

Reagovat
Inter Eterno Amore

U mňa to bolo vždy tak, že AC mi od semifinále LM 2003 najviac nesympatické zo všetkých klubov ... Po calciopoli už sa to viac preklonilo na stranu Juve .. každopádne AC ani Juve by som v živote nefandil

Reagovat
smazaný uživatel

Po calciopoli byl jednoznačně nejméně sympatickej Inter

Reagovat
Inter Eterno Amore

To nikdy... Inter má najkrajšie dresy

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Inter Eterno Amore

Nezáviď

Reagovat
Mrvinho

Mně se líbí ty naše víc

Reagovat
Milan.B

cierna a modra, pre blazna dobra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Len dodám, že dodnes ma to štve ako sme vtedy vypadli po 2 remízach.. no tá atmosféra na Meazze bola neuveriteľná

Reagovat
smazaný uživatel

bol si na tom zapase? tak derby bude mat vzdy uzasnu atmosferu a to vsade nie len to milanske

Reagovat
Inter Eterno Amore

Nebol som .. vtedy som mal 14 rokov .len si pamätám, že sa ešte používali bubny ešte..škoda, že už toho niet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A na Interi si uz niekedy bol?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Jo bol som cez Sport sen na Inter Roma apríl 2015 .. 2:1 vyhral Inter.. len ma mrzí, že bol štadión poloprázdny .. 39 000 vraj bolo

Reagovat
smazaný uživatel

Ano to bola ta sezona co Inter skoncil 8.

Tak skoda ze na taky zapas prislo len na 39 000 ludi,clovek by cakal ze druhy tim ligy bude viac tiahnut. Ale zial v Taliansku to je tak, minule Pipo mi pisal ze aj ultras to serie ze ostatny chodia len ked sa dari

Reagovat
Inter Eterno Amore

Ak Curva Nord som si užil boli oproti nám.. pošlem video

Reagovat
Inter Eterno Amore

A Romanisti boli nad nami pod strechou tých som si tiež užil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

https://youtu.be/IAdazVFp4OI?t=75 týpek si to užíval

Reagovat
Fridgiee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hele amore prosim ze to nejses ty...

https://www.youtube.com/watch?v=0UUOgR4EZ3s

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ED91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Som nemáš rád Nemcov ?

Reagovat
smazaný uživatel

ne to vopravdu nemam. ty jo? hele je tezky se v 21 naucit na klavesy nebo sem mel zacit driv?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Bol som mi ulý rok v Berlíne celkom sa mi tam páčilo.. v Nemecku prajem BvB..nemám nič proti Nemcom .. repre nefandím.. som skôr italofil..... ja som sa učil na akordeón na umeleckej... pravá ruka jev pohide nič zložité .. na ľavú musíš premýšľať čo kexy stlačiť lebo nevidíš tie gombiky (basy, akordy) .. ale podľa hmatu sa orientuješ .. pomaly sa to dá naučiťcelkom ľahko len treba trpezlivosť

Reagovat
smazaný uživatel

hele a da se ty cerny vynechavat nebo sou hodne dulezity?

Reagovat
Inter Eterno Amore

Tak môžeš hrať iba v C-dur ... vtedy čierne nepotrebuješ.. inak sa hodia

Reagovat
smazaný uživatel

poslouchej ja sem fakt antitalent. zkousel sem to ale hraju asi trema prstama... ale chci prekvapit mladou takze musim makat. uz si nekdy hral dont cry for me argentina? pripadne nevis vo nejaky romanticky pisni kera neni upne slozita? dik.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Don't cry for me Argentina poznám.. myslíš to z Evity .. romantická nie zložitá neviem.. ja som svoju zbalil na bonsoir madmoiselle

Reagovat
Inter Eterno Amore

Tú nemecku som hral z nôt.. viem taliansku alebo českú, či anglicku zahrať len to nemám na youtube

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Samozrejme na DDM alebo DDI chcem najbližšie

Reagovat
Pinturicchio

Kdybys měl rozum, tak po CP začneš fandit Juve.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Áno lebo fandenie je o rozume ... chápem, že to bol len podryp Užil som si výhru LM takže ľutovať to nebudem

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny clanok.

No AC zatial vyborny prestupak a podla mna este niekoho privedu. Pokludne mozu skoncit druhy za Juventusom a ja im to osobne prajem. Ani ten Inter nevyzera uplne zle, hlavne trener je dobry,tak sa tiez snad vrati do CL.

Reagovat
smazaný uživatel

Belotti incoming

Reagovat
Ferguson6

čítal som lepšie

Reagovat
ED91

Za Juventusom skôr vidím Neapol, vyzerá, že z toho tímu nikto kľúčový neodíde a na rozdiel od AC sa nemusia zohrávať

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidi sa cez sezonu no. Len majster mi pride stale jasny, ako Bayern v BL. Uz od prveho kola vsetci vedia kto vyhraje ligu.

Reagovat
ED91

ale táto sezóna čakám, že bude zaujímavejšia ako pominulé

Reagovat
smazaný uživatel

Inac ale ked si pisal ze nikto nema odist z Neapola, nebol nahodou Ghoulam na ceste do Evertonu? Myslim ze aj Atletico o neho malo zaujem, len maju Ban.

Reagovat
ED91

Viem, že sa niečo písalo, ale prečo to utíchlo už si nepamätám. Olis by ti vedel asi k tomu povedat viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik

Reagovat
Alberto Aquilani

https://www.youtube.com/watch?v=gwE2WKapEVs včera sme hrali so Slováckom, vyzerá že nič moc, ale väčšina tých hlavných hráčov chýbala... dnes prichádzajú do Trigorii. Dobre Bruno

Reagovat
TheMally11

OT:

55' Vítkovice - Ostrava 6:0

Návrat krále

Reagovat
smazaný uživatel

Vítkovice - Baník u21...

Reagovat
bobis21

juniorka áčko hrálo včera proti AEK

Reagovat
pawelFCB

nejdriv si zjistit okolnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

To tunajsi experti nemaju vo zvyku

Reagovat
pawelFCB

bohuzel je zde plno trollu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zoff

Celkem dobrej článek,tady na ef by to chtělo podobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, že "pořád je to v první řadě práce". Kdyby všichni byli praktikujícími věrnými klubisty, tak by ten fotbal nebyl zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

nemám problém s přestupy mezi AC Inter Juve...Je důležité, že dobří hráči zůstavají v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Andrea, legenda! Proč má na sobě ten ošklivej dres?

Reagovat
mato Kreator

Baggio mal rovnako skaredy dres ked uz nehral za Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Na Baggiovi byl každý dres krásný.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Pan Lobotka ani Bartosz Kapustka do Slávie nepříjdou.Předpokládám, že to byli ti dva zahraniční hráči z ME21, o které Slávia usilovala.Celkově to asi vypadá, že už do Slávie nikdo nepřijde co?

Reagovat
Hans82

Proc se seres do Italske sekce z Jude Slavii

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to poslední příspěvěk, tak to zbytečně nehroť, jů?

Reagovat
smazaný uživatel

drz picu ty prajzackej prasopse.

Reagovat
smazaný uživatel

no pochybujem, že vôbec niektorý z tých dvoch o Slavii reálne uvažoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lobotka to potvrdil ale priorita byly top ligy.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

tak potvrdil záujem Slávia a to že je to zaujímavejšia adresa aktuálne hrá ale dodal že priorita je 5 popredných líg, takže určite o Slávii velmi nerozmýšlal. Nič v zlom. Už aj tak máte v strede slušný pretlak a Lobotka za 5 milionov by nebola dobra kupa aktuálne ani pre vás

Reagovat
smazaný uživatel

jo ja vim. ja to psal hlavne pro toho zilino-trencinaka nahore. my nejsme sparta aby k nam chodili slovaci druhy treti jakosti. bud ty nejlepsi nebo vubec zadny. lobotkovi preju velkou karieru aspon aby se jednou dostal napriklad do sevilly nebo podobne. predtim sem ho neznal ale co sem videl jeho hru tak ma neskutecnej potencial.

Reagovat
smazaný uživatel

na top slovakov SParta nema ani zdaleka... Ti chodia do Neapolu, Interu, AC...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hovoril to lobotkov agent, ktory povedal ze pochopitelne sme s pokorou kazdemu zaujemcovi oznamili ze stano ziadneho zaujemcu neodmietol a kazdemu povedali ze si vedia predstavit jeho posobenie v danom klube ;) to bolo cele len o honeni ega cechov a ziadny realny zaklad to nikdy nemalo.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

to si nemyslím. Slávia proste skusila o Lobotku prejavit záujem pred Euroms tým že ak by mu Euro nevyšlo a nemal ponuky tak by mali šancu. Dobre si uvedomovali svoju pozíciu. A určitá velkohubost v tom bola ale teraz je obodbie kedy si to Slávia može dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

takze i slavii. nevim co resis.

Reagovat
smazaný uživatel

ved ano ale oni to oznamili aj fc gyor kebyze sa na neho vypytuju... To ze kazdemu zo zaujemcov zo slusnosti povedali ze si Lobotka vie predstavit posobenie v tom klube neznamena ze tam mal namierene.. Proste len nechceli byt arogantny a nikoho urazit.

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite. hele me nemusis rikat ze lobotka miri vejs nez do slavie ale kdo vi co by se stalo kdyby mu to euro nevyslo jak rika bily andel a neprisly adekvatni nabidky. myslis ze by radsi zustal v dansku?

Reagovat
smazaný uživatel

nvm on mal ponuky z turecka a ruska prinajhorsom :D

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne fuj to radsej do slavie vazne jak do ruska alebo turecka

Reagovat
pistacik11

Peňaženka by sa viac naplnila v tom Turecku či Rusku ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Musí vám stačit Jaroslav Tvrdolín Kapustňák

Reagovat
smazaný uživatel

a vam semi-profi kája.

Reagovat
smazaný uživatel

jeste se sledoval jeden typek z makedonie co vim. prichody uz by mely bejt kompletni.

Reagovat
smazaný uživatel

Fans Lazia, čo si sľubujete od Lucasa? Lebo ja som rád, že sa ho zbavíme, nečakal som, že si ešte zahrá v takom dobrom klube. Btw, ževraj AC chce aj Renata Sancheza.

Reagovat
SixtoRodriguez

Ohladne Sanchesa sa píše o dvojročnom hosťovaní za €7m a možnosti následného odkupu za €40m, čo by nemuselo byť zlé.

Reagovat
Pipo123

Já od neho moc nečakám, ale chcem veriť že bude platná posila a svoje si odohraje, máme tam mladého Murgiu na jeho pozíciu a možno mu nejaké skúsenosti posunie, práve na tie skúsenosti ktoré Leiva má sa ako jediné spolieham.

Reagovat
El Matador

Vubec nic, respektive nevim co cekat. Osobne bych ho vubec nebral a nechal si Cataldiho Nevim jestli s nim ma Inzaghi nejakej problem, ze mu poradne nedal ani sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Marcello Trotta do Slavie ?

Reagovat
blaugrana
Reagovat
smazaný uživatel

Padlo nekdy nejaky vysvetleni ze strany Interu, proc do takove vymeny sli?

Reagovat
Lubinterista

Asi myslíš tu hromadu hracu, ale to nebyl jeden balik. Pirlo šel po tom, co u nas vysedaval na lavce a z ni max tleskal Baggiovi jako třeba proti Realu tenkrát. Nikdo netusil co z nej bude, chyba, ale zpět nic vzít nejde. Seedorf šel jiný rok a to právě výměnou za Coca, tahle výměna mě stvala, pac to byl hotovy, výborný hrac a nikdy jsem ji jedinou nepochopil, neměnil bych ho ani neprodaval. Domoraud k nám nešel výměnou z Milana, Helveg přišel do Interu a ne obracene, nevím kde autori cerpali, Brocchiho odchodu z Interu mohl litovat jen blázen, na zbylí nonami si nevzpomínám a asi není z Interu nikdo, kdo by nad nima premyslel, naopak zajímavá výměna casano pazzini chybí.

Vysvětlit si to ještě lze hlubokou, uchylnou touhou Milana po našich byvalich hracich - Ronaldo, ibrahimovic, crespo, baloteli.., nebo slouzi k uchyleni hráčů z trucu, Vieri, který měl svého času největší plat na světě od morattiho, nebo slouzi na odkladani netrideneho odpadu naprimo jako mancini nebo muntari.

Osobně bych ale nikomu z juventusu nebo Milana ani nezvedal telefon, jim jen to nejhorsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je teda hodne debilne napsanej odstavec (vic jsem necetl).

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom měl Inter vysvětlovat. V těch hlavních dvou výměnách (Pirlo za Gulyho a Seedorf za Coca o rok později) měli špatnej odhad. Pirlo byl talent, se kterým si tenkrát nikdo moc nevěděl rady. V hlavě a v noze to měl, ale rychlostí neoplýval ani ve 20. I Terim v AC nevěděl co s ním, až Ancelotti pro něj vymyslel místo v sestavě. Seedorf/Coco byla výměna, která na začátku byla braná spíš 50/50. Seedorf byl kvalitní hráč, ale s Cuperem to tenkrát moc neklapalo. A Coco? Ve svý době plánovanej nástupce Maldiniho na levý straně obrany v AC i repre. Tam měli v AC dobrej odhad v tom, že se ho zavčas zbavili. Byl náchylnej na zranění a do toho žil noční život v Miláně plnými doušky. Spíš než jako fotbalista spíš pak působil jako playboy, kterej sbíral skalpy.

Ty další výměny. V případě výměny Helveg/Domoraud to bylo snad vyšetřovaný kvůli nějakým finančním čachrům. Inter koupil Helvega z AC a obratem ho do AC poslal na dvouletý hostování za 1000 euro. Domorauda zase AC poslalo na hostovačky jinam a za Milan si nikdy nezahrál. Ve výměnách Brocchi/ Brnčić a Šimić/Davala Milan získal slušný náhradníky a Inter odpad.

Reagovat
smazaný uživatel

jako fak fantomasi ses linej jak ves. misto toho abys neco sesmolil sam tak to za tebe pise nakej james hornycastle. snads to aspon spravne prelouskal.

hele a taky by bylo dobry aspon na konci mezi tema menama zminit jednoho z nejvecich typku italskyho fotbalu christiana vieriho. proc to pisu. nakej triple x club kamo... tenhle typek zacal v ac torino 1991/92. za juventus si strih sezonu 1996/97. v interu se stal legendou. pusobil tam vod 1999 do 2005. v ac milan byl sice jenom na podzim 2005 ale byl. krome toho hral i za atalantu bergamo lazio fiorentinu a zmineny ac torino takze jestli je nekdo fakt frajer jak hovado tak prave von. mimochodem kdo si ho nepamatuje tak tady naky foto.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1a/8e/67/1a8e677be8d2821d309876c540384599--christian-vieri-s.jpg

https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/07/christian-vieri-6.jpg?w=514&strip=all

https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/07/christian-vieri-4.jpg?w=475&strip=all

https://bossip.files.wordpress.com/2016/06/jazzma.png?w=700

Reagovat
Nuno čomes

Kokot jak si to vybrecel.

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Bakayoko do CFC oficial, vítej!

Reagovat
smazaný uživatel

fantomasi článek o Lobotkovi bude?

Reagovat
smazaný uživatel

...protože chci vidět tu diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

dneska slavis 1. Vyrocie na ef! Gratulieren!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, mockrát díky

Reagovat
Nuno čomes

Čte vůbec někdo tyhle ty subjektivní články? Urcite tam jsou jen domněnky a subjektivní bullshit. Něco jako článek na sílu a udělat z toho bestseller Ještě když to píše typek z anglické sekce

Reagovat
CubONE

Reagovat
fantomas

No ty je evidentne nectes, jinak bys vedel, ze to neni muj clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
Shevchenko

Ti interisti jsou odpad v každé diskusi článek je fajn

Reagovat
Inter Eterno Amore

sám si odpad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele