Zouma vyhlíží návrat. Koleno je v pořádku, hlásí

23.07.2016, 16:08
Aktuality
Do sestavy Chelsea se v průběhu podzimní části nadcházející sezony vrátí Kurt Zouma. Francouzský obránce si v únoru vážně poranil koleno a vedle druhé části ligového ročníku přišel i o mistrovství Evropy, nyní se uzdravuje a už začal s tréninkem na trávníku...

Chelsea koupila 21letého fotbalistu v lednu 2014 ze Saint-Étienne, kam ho následně odeslala na půlroční hostování. V sezoně 2014/2015 Zouma stihl v Premier League patnáct startů, loni už patřil do základní sestavy a do svého zranění nastoupil třiadvacetkrát.

Osudným se mu však stal 7. únor a duel s Manchesterem United, v jehož druhé půli si vážně poškodil kolenní vazy.

"Nevím, kdy budu moci znovu nastoupit, to budu muset probrat s manažerem a lékařským týmem. Ještě nejsem fit, ale za šest týdnů nebo několik měsíců snad budu, musíme počkat a uvidíme. Bylo to hodně těžké, ale pokud jste dostatečně silní po mentální stránce, dokážete cokoli. To je fotbal, spousta hráčů utrpěla vážná zranění a chyběla hodně dlouho," nechal se slyšet Zouma.

"Je důležité zachovat si pozitivní mysl a říkat si: 'Dobrá, měl jsem smůlu, ale vrátím se silnější.' Jsem typem člověka, který je nerad negativní, vždycky se snažím být pozitivní a neustále se smát. Uteklo to poměrně rychle, jsem mimo hru pět měsíců a přišlo mi, že to byly pouze dva měsíce. Nevěděl jsem, že na tréninkové hřiště se vrátím tak brzy, ovšem moje koleno je v pořádku a necítím žádnou bolest, což je skvělé," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (412)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele