Zlatý míč získá jeden z trojice Messi, Ronaldo, Neymar

30.11.2015, 14:48
Aktuality
Dnes odpoledne byla zveřejněna finálová nominace ankety Zlatý míč o nejlepšího fotbalistu za rok 2015. O cenu se již tradičně ucházejí Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, jimž letos dělá společnost Neymar...

Messi s Ronaldem opanovali anketu v posledních sedmi letech a jako nejpravděpodobnější varianta se aktuálně jeví ta, podle níž Argentinec ukončí nadvládu portugalského střelce z posledních dvou let a získá své již páté ocenění. Pomoci mu k tomu mají především skvělé výkony ze druhé poloviny loňské sezony, v níž Barcelona nakonec slavila triumfy ve španělské lize, poháru a Lize mistrů.

Celkem nastřílel loni Messi 58 gólů, v probíhající sezoně je jeho bilance podstatně slabší a podepsalo se pod to především zranění kolene. S ním marodil sedm týdnů a celkem dal ve třinácti zápasech devět gólů.

Ronaldo nasázel loni dokonce 61 branek, měl ovšem slabší přelom roku a kvůli výkonům je terčem kritiky i v první polovině sezony 2015/2016, v níž se zatím střelecky prosadil v šestnácti případech.

"Abych byl upřímný, tak si myslím, že letos si pro cenu půjde Messi, protože záleží na hlasech. Vyhráváte soutěže, vyhráváte Ligu mistrů, vyhráváte domácí ligu... Odehrál jsem pravděpodobně svou nejlepší sezonu kariéry, což je dobré a byl jsem nejlepším střelcem Evropy, ovšem všechno je to o hlasech. Je to těžké a abych byl upřímný, příliš mě to neznepokojuje. Jak už jsem řekl častokrát, nikdy jsem si nemyslel, že bych vyhrál třikrát po sobě," řekl fotbalista Realu Madrid.

Do finálové trojice se letos dostal rovněž Messiho spoluhráč z Barcelony Neymar. Ten dal loni 39 branek a svou důležitost pro katalánský celek ukázal především v době Messiho zranění, když společně s Luisem Suárezem táhl Barcelonu za důležitými výhrami.

O cenu pro nejlepšího trenéra se ucházejí kouč Barcelony Luis Enrique, další Španěl Pep Guardiola z Bayernu Mnichov a Argentinec Jorge Sampaoli, jenž s Chile vyhrál mistrovství Ameriky. Nejlepší fotbalistkou roku bude Američanka Carli Lloydová, Japonka Aja Mijamaová, či Němka Célia Šašičová.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (689)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele